Plnené paradajky so salsou verde na Weber grile (6 porcií)
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 30.3.2011 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Suroviny:

Suroviny:

Na paradajky:

400 g

Biele fazuľky (z konzervy)

2-3

Sušené paradajky v oleji

2-4

 tabasco

1

nasekaný strúčik cesnaku

250 g

Šampiňóny

2

lyžica olivového oleja

1

nasekaná cibuľa

 

soľ, čerstvo pomleté čierne korenie

3

lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate

12

Mäsité paradajky

 

olej na potrenie

 Salsa verde:

½

Zväzok petržlenu

 

2-3

Stonky mäty

 

3

Lyžice kapary

 

1

lyžica dijonské horčice

 

 

šťava z ½ citrónu

 

120 ml

olivového oleje

 

 

 

Doba na rípravu:  

 

 

50 minút

Náročnosť:

Jednoduché

Doba grilovania:

8 – 10 minút

 Príprava:

1. Fazuľu opláchneme pod studenou vodou, necháme odkvapkať a v miske ich jemne roztlačíme vidličkou. Sušené paradajky najemno nasekáme a zmiešame s fazuľou, tabascom a cesnakom.

2. Šampiňóny očistíme, osušíme kuchynskou utierkou a v mixéru najemno rozmixujeme. Nasekanú cibuľu opražíme na oleji 6-7 minút. Pridáme šampiňóny a za stáleho miešania varíme ďalších 10 minút, až sa tekutina odparí. Vmiešame fazuľovú zmes, osolíme a okoreníme. Pridáme petržlen a odstavíme.

3. Z paradajok odrežeme vrch. Paradajky vydlabeme, vnútro osolíme a okoreníme, naplníme zmesou fazule a šampiňónov. Prikryjeme, paradajky potrieme olejom a pri strednom stupni grilujeme 8-10 minút, až je náplň teplá a dužina mäkká.

4. Na salsu verde umyjeme bylinky, osušíme ich a lístky otrháme. Všetky prísady zmiešame, až vznikne hustá pasta. Salsu podávame s teplými paradajkami.

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.