Plnené paradajky so salsou verde na Weber grile (6 porcií) |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 30.3.2011 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Suroviny: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Suroviny: Na paradajky:
Salsa verde:
Príprava: 1. Fazuľu opláchneme pod studenou vodou, necháme odkvapkať a v miske ich jemne roztlačíme vidličkou. Sušené paradajky najemno nasekáme a zmiešame s fazuľou, tabascom a cesnakom. 2. Šampiňóny očistíme, osušíme kuchynskou utierkou a v mixéru najemno rozmixujeme. Nasekanú cibuľu opražíme na oleji 6-7 minút. Pridáme šampiňóny a za stáleho miešania varíme ďalších 10 minút, až sa tekutina odparí. Vmiešame fazuľovú zmes, osolíme a okoreníme. Pridáme petržlen a odstavíme. 3. Z paradajok odrežeme vrch. Paradajky vydlabeme, vnútro osolíme a okoreníme, naplníme zmesou fazule a šampiňónov. Prikryjeme, paradajky potrieme olejom a pri strednom stupni grilujeme 8-10 minút, až je náplň teplá a dužina mäkká. 4. Na salsu verde umyjeme bylinky, osušíme ich a lístky otrháme. Všetky prísady zmiešame, až vznikne hustá pasta. Salsu podávame s teplými paradajkami.
©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |