Jahňacie karé na provensálsky spôsob s grilom Weber (4 porcie) |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 31.3.2011 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Suroviny: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Suroviny: Na jahňacie karé:
Na fazuľový šalát:
Príprava: 1. Na marinádu budeme potrebovať petržlenovú vňať, ktorú osušíme a lístky otrháme. S cibuľou, cesnakom, paradajkami, rozmarínom, horčicou, červeným vínom, soľou a korením ju rozmixujeme v mixéry. Marinádu nalejeme do misky. 2. Z jahňacieho karé odrežeme prebytočný tuk a mäso zo všetkých strán obalíme v marináde. Zakryté marinujeme v chladničke 4-6 hodín. 3. Fazuľu nasypeme do veľkého hrnca a zalejeme vodou. Privedieme k varu, varíme 10 minút, odstavíme a pod pokrievkou necháme 1 hodinu odstáť. Vodu zlejeme a fazuľu necháme odkvapkať. 4. Cibuľu, mrkvu a zeler nakrájame na väčšie kúsky. S fazuľou, 900 ml vody a oreganom všetko vložíme do hrnca a privedieme k varu. Zmiernime teplotu a pod pokrievkou pozvoľne varíme 40 minút, až kým fazuľa nezmäkne. Cibuľu, mrkvu a zeler premyjeme a fazuľu nasypeme do misky. Paradajky nakrájame na kúsky, olivy na plátky. Olivový olej, ocot, petržlenovú vňať, paradajky a olivy pridáme k fazuli, všetko dôkladne osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. 5. Jahňacie mäso vyberieme z marinády a kosti obalíme alobalom, aby sa nepripálili. Grilujeme na Weber grile priamo na strednom stupni intenzity. Pokiaľ chceme mäso krvavé, grilujeme 15 minút, stredne prepečené 20 minút a dobre prepečené 25 minút. Mäso zoberieme z roštu a necháme 10-15 minút odpočinúť. Potom ho nakrájame na plátky a podávame s fazuľovým šalátom. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |