„PRALES“ UŽ NELETÍ, DRAHÍ GENTLEMANI...
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 7.4.2011 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Ideál dokonale hladkého tela už dávno nie je iba záležitosťou žien a chúlostivá téma primeraného telesného ochlpenia pred letom iste trápi i srdce nejedného muža. Všadeprítomné hollywoodske idoly zvádzajú krutý boj s tradičným predobrazom slovanských bohatierov voňajúcich tak trochu po pive s cibuľou a vy sa pýtate – holiť, či neholiť? A čo na to vravia vaše drahé polovičky?!

Ideál dokonale hladkého tela už dávno nie je iba záležitosťou žien a chúlostivá téma primeraného telesného ochlpenia pred letom iste trápi i srdce nejedného muža. Všadeprítomné hollywoodske idoly zvádzajú krutý boj s tradičným predobrazom slovanských bohatierov voňajúcich tak trochu po pive s cibuľou a vy sa pýtate – holiť, či neholiť? A čo na to vravia vaše drahé polovičky?!

 

Trend úpravy mužského telesného ochlpenia, ktorý na západe vládne už dobré dve-tri desaťročia, sa v posledných rokoch výraznejšie usídlil aj u nás. Doby, keď muža kvôli oholenému hrudníku považovali za metro-, v horšom prípade homosexuála, sú dávno preč a hladké podpazušie sa dokonca pomaly stáva takpovediac hygienickou normou. Koniec-koncov nejde o nič nové - už vo faraónskom Egypte sa vo vznešených vrstvách aj medzi mužmi považovalo za samozrejmosť nemať na tele ani vláska a v antickom Grécku odstraňovanie chlpov slúžilo na zvýraznenie krásy ľudského tela. Ako sa ukazuje, móda sa zvykne vracať nielen v oblečení...

 

Ak vás zaujíma, ako na tom ste v porovnaní s ostatnými mužmi, stačí si kliknúť na internetové diskusné fóra, kde je otázka „údržby“ ochlpenia horúcou témou, ku ktorej sa vždy veľmi rady vyjadria aj ženy. Z nich až dve tretiny potvrdzujú, že u nich nemajú žiadnu šancu predovšetkým muži s chlpatým chrbtom či plecami. Takisto nemilosrdné sú ku spomínanému  podpazušiu, no nevadia im napríklad chlpaté nohy. Viac ako polovica považuje za atraktívne, keď si chlap všetko svoje ochlpenie udržuje upravené.

 

Vo všeobecnosti sa dá povedať, že bližšie k úprave telesného ochlpenia majú muži a chlapci z väčších miest a vyšších spoločenských vrstiev, ktorí sú viac konfrontovaní s modernými hollywoodskymi ideálmi mužskej krásy. Holí sa tiež veľká väčšina mladej generácie, viac ako polovica dvadsiatnikov a o niečo viac než 25% tridsiatnikov. Muži po štyridsiatke a starší už ako „stará škola“ tejto téme väčšinou nepripisujú veľký význam. No ak patríte práve k nim, môžete byť svetlou výnimkou!

 

Z hygienického i estetického hľadiska sú totiž výhody úpravy ochlpenia nepopierateľné. Odstránením chlpov sa napríklad výrazne zredukuje telesný zápach. Jeho pôvodcom totiž nie je pot samotný, ale práve v dôsledku potenia sa rozkladajúce rôzne mikróby a nečistoty držiace sa na chlpoch. V podpazuší je preto najideálnejšie zbaviť sa chlpov úplne a aj „tam dole“ je menej niekedy skutočne viac. Myslite na to, že ak by sa týmto pravidlom riadili všetci, letné cestovanie v MHD by bolo hneď iným zážitkom! Môžete tiež staviť krk, že aj cesta do náruče vysnívanej ženy vedie práve cez voňavejšie podpazušie a upravenejšie telo.

 

Ak ste práve teraz začali uvažovať nad zásahom do prírodných chránených území pod svojim oblečením, no nie ste si istí, ako na to, nemusíte sa báť. Na intímnu oblasť choďte najradšej opatrne žiletkou, ale na ostatné časti tela je ideálna nová generácia holiacich strojčekov vyrobených práve na tento účel, ponúkajúca širokú paletu modelov pre vaše rôzne nároky.

 

Najjednoduchšími spoľahlivými pomocníkmi nielen pre plážových machov sú strojčeky ako REMINGTON PIVOTEER, ktoré majú okrem nahladko holiacej planžetky aj klasické zastrihávacie hrabličky, ktoré chlpy pred úplným oholením najprv skrátia. Pomocou nasadzovacích hrebeňov si však môžete regulovať dĺžku ochlpenia, a ak to má vaša partnerka rada, skrátiť nadmerný porast iba na príjemný „koberček“.

 

Jeden z najznámejších výrobcov holiacich strojčekov má pre vás riešenie aj v prípade, ak hľadáte univerzálnejší a predovšetkým vysoko kvalitný strojček, ktorý možno v prípade potreby použiť tiež napríklad na úpravu kotliet. REMINGTON BODYGUARD možno využívať nasucho aj namokro, čo oceníte, ak sa rozhodnete chlpy holiť v rámci sprchovania.

 

V prípade, že výhodám hladšieho tela úplne prepadnete, ponúka vám REMINGTON do tretice hygienický zastrihávač REMINGTON DUO, vďaka ktorému sa zbavíte neposlušných chlpov i v nose a ušiach, ale tiež sa s jeho presnou holiacou hlavou môžete vyhrať s detailmi kdekoľvek na tele!

 

Ak ste sa rozhodli ísť dohladka, nezabudnite príslušné časti tela po holení ošetriť balzamom či aspoň krémom. Nenechajte sa odradiť úvodným neúspechom alebo podráždenou pokožkou. Uvidíte, že čaro skrotených chlpov vás dostane! So strojčekmi určenými na telo je však starostlivosť o ochlpenie naozaj jednoduchá. Ak teda chcete mať istotu, že si pri letnom flirte neurobíte hanbu, prípadne chcete potešiť vašu polovičku jemným vylepšením svojej vizáže, neváhajte si jeden zaobstarať. Okrem iného to bude iste menej bolestivé, než dostať ho od manželky či priateľky na narodeniny ako signál, že už je najvyšší čas poslať pračloveka naspäť do praveku...

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.