Zdravá rajčinovo-jablková nátierka - Receptové tipy, ktoré pohladia telo i dušu, pripravila Lucia Medeková |
||
Autor(ka) : Lucia Dátum a čas : 2.9.2011 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Zdravá rajčinovo-jablková nátierka | ||
Na prípravu potrebujeme: · 1 kg rajčín · 0,5 kg cibule · 3 jablká · 1 ČL kari · 1 ČL mletého korenia · 1 PL mletej pálivej papriky · 6 strúčikov cesnaku · 1 šálka hnedého cukru · 1 šálka octu · 2 ČJ morskej soli · Chlieb celozrnný (ražný, slnečnicový alebo pochúťkový) značky Penam Ako na to: 1. Rajčiny, cibule a jablká očistíme, rajčiny nakrájame nadrobno a cibuľku a jablká najemno nastrúhame. 2. Pripravenú zeleninu a jablká necháme variť, okoreníme a pridáme pretlačený cesnak, cukor, ocot a soľ. Miešame, kým nevznikne kaša. 3. Horúcu uvarenú zmes dávkujeme do sklenených pohárov na zaváranie. Otočíme hore dnom. Po vychladnutí uložíme do chladničky. 4. Chladenú nátierku servírujeme s Chlebom celozrnným značky Penam. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |