RAŇAJKUJEME S BRUMÍKOM
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 29.9.2011 00:00
Kategória : Výživa
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Pripraviť pre deti počas rušného rána chutné a hravé raňajky môže byť pre mamičky skutočný oriešok. Denne by mali deti získať energiu okolo 1500 kilokalórií (Kcal) a strava by mala obsahovať 15 – 17 g bielkovín, viac ako 180 g sacharidov a 45 – 59 g tukov (doporučená denná dávka). Aby ste pripravili raňajky pre vášho malého predškoláka, alebo školáka vo veku 4-7 rokov správne, mali by tvoriť 20% z doporučenej dennej dávky. BeBe Brumík Raňajky sú výborným nápadom na veselé ráno. Servírujte ich s mliečnym produktom, ovocím a nápojom. Vyskúšajte napríklad niektorý z Brumíkových receptov na detské raňajky. Uvidíte, že si ich vaši malí nezbedníci zamilujú.

Pripraviť pre deti počas rušného rána chutné a hravé raňajky môže byť pre mamičky skutočný oriešok. Denne by mali deti získať energiu okolo 1500 kilokalórií (Kcal) a strava by mala obsahovať 15 – 17 g bielkovín, viac ako 180 g sacharidov a 45 – 59 g tukov (doporučená denná dávka). Aby ste pripravili raňajky pre vášho malého predškoláka, alebo školáka vo veku 4-7 rokov správne, mali by tvoriť 20% z doporučenej dennej dávky. BeBe Brumík Raňajky sú výborným nápadom na veselé ráno. Servírujte ich s mliečnym produktom, ovocím a nápojom. Vyskúšajte napríklad niektorý z Brumíkových receptov na detské raňajky. Uvidíte, že si ich vaši malí nezbedníci zamilujú.

 

·         Brumíkové vanilkové ráno

Na tanierik pripravte Brumíka raňajky s vanilkovo-tvarohovým krémom, pridajte tvarohový krém s ovocím nakrájaným na malé kúsky, napríklad s broskyňou, alebo banánom a nezabudnite na ovocný čaj.

Nutričná hodnota raňajok: 310 Kcal. Z dennej doporučenej dávky (pre deti vo veku 4-7 rokov) tvoria raňajky 20%.

 

·         Marhuľové vstávanie s mackom

K Brumíkovi Raňajky s marhuľovo-tvarohovým krémom pripravte malému hladošovi do pohárika ešte 250 ml jogurtového mlieka a doplňte jedným kúskom ovocia (napríklad jablko, pomaranč, alebo broskyňa).

Nutričná hodnota raňajok: 339 Kcal. Z dennej doporučenej dávky (pre deti vo veku 4-7 rokov) tvoria raňajky 22%.

 

·         Brumíkova špeciálna mňamka

Spolu s Brumíkom Raňajky s vanilkovo-tvarohovým krémom podávajte malému papkáčovi plátky jabĺk s krémom zo žervé a do hrnčeka ovocný čaj. (Jablká so žervé: Z jabĺk odstránime jadierka, nakrájame na plátky, ktoré zalejeme krémom zo žervé. Ten pripravíme tak, že žervé vyšľaháme s mliekom a dochutíme medom.)

Nutričná hodnota raňajok: 353 Kcal. Z dennej doporučenej dávky (pre deti vo veku 4-7 rokov) tvoria raňajky 23%.

 

Zdroj:

Lucie Ružičková, nutričná špecialistka FTNsP, ČR

Ďalšie zdroje:

Spoločnosť pre výživu, ČR

Poradenské centrum pre výživu detí, ČR



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.