KUCHÁR MOLEKULÁRNEJ GASTRONÓMIE PETR KOUKOLÍČEK
Autor(ka) : Veronika
Dátum a čas : 21.10.2011 02:35
Kategória : Osobnosti
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

35 ROKOV

35 ROKOV

Narodení v Prahe

Absolvent odborného učilištia U krbu – Praha

Prešiel niekoľkými reštauráciami a hotelov v Prahe, napríklad:

otvorenie prvej pizzerie Coloseum

otvorenie reštaurácie La provance

 

 

Bol šéfkuchárom v reštaurácii Fama grand a následne generálnym manažérom a šéfkuchárom siete reštaurácii Fama.

V súčasnosti je spolumajiteľom cateringovej spoločnosti zaoberajúcej sa bežným jedlom a exotickými pokrmami, avantgardnou kuchyňou a molekulárnou gastronómiou.

Do tajov molekulárnej kuchyne ho zasvätil kolega David Diaz Delgado, absolvent Joviate Culinary Academy v Barcelone, ktorý pracoval v El Bulli.

Jeho najväčším vzorom je Heston Blumenthal z reštaurácie The Fat Duck v Británii.

Molekulárnej gastronómii sa venuje viac ako dva roky a najradšej vymýšľa nové recepty, ktoré hostí prekvapia, ako je napríklad “jedlá hlina”.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.