Kurča na kaparách |
||
Autor(ka) : Martina Jeníková Dátum a čas : 17.11.2001 02:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
1 kurča, 2 lyžice masla, 1 stredne veľká cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, plná lyžica kapár, petržlenová vňať, citrón | ||
1 kurča, 2 lyžice masla, 1 stredne veľká cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, plná lyžica kapár, petržlenová vňať, citrón Kurča prekrojíme na polovice, odrežeme krídla a stehná, a potom každú polovicu rozdelíme na dva až tri menšie kúsky. Posolíme, okoreníme a na masle z oboch strán opečieme do zlatista. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, posekanú petržlenovú vňať, popražíme s mäsom a podliate dusíme takmer do mäkka. Pred dohotovením pridáme posekané kapari a chvíľu podusíme. Pred odstavením z ohňa pokvapkáme citrónom. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |