Coca-Cola sťahuje svoj tajný recept do múzea Svet Coca-Cola
Autor(ka) : LENKA
Dátum a čas : 12.12.2011 02:32
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Trezor obsahujúci najcennejšie obchodné tajomstvo spoločnosti bude po prvýkrát vystavený na verejnosti.

Trezor obsahujúci najcennejšie obchodné tajomstvo spoločnosti bude po prvýkrát vystavený na verejnosti.

 

Počas 86 rokov sa s ním nehýbalo, teraz je však tajomstvo vonku. Spoločnosť Coca-Cola premiestnila 125 rokov starý tajný recept na svoj nápoj Coca-Cola do nového úložiska – múzea Svet Coca-Cola v Atlante. Na záver roka, kedy oslavuje 125. výročie svojej existencie, sa spoločnosť Coca-Cola delí o svoju bohatú históriu a nadčasové čaro tajného receptu prostredníctvom úplne nového exponátu, vďaka ktorému môžu návštevníci zakúsiť najuznávanejšiu svetovú značku úplne jedinečným spôsobom.

 

Prvýkrát v dejinách si verejnosť bude môcť pozrieť trezor obsahujúci tajný recept, a to v podobe trvalého exponátu, ktorý je nazvaný ako Trezor tajného receptu a otvára sa v múzeu Svet Coca-Cola.

„Dnešok predstavuje špeciálny deň v histórii značky Coca-Cola a dokonalé vyvrcholenie tohtoročných osláv 125. výročia jej vzniku,“ uviedol Muhtar Kent, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Coca-Cola. „Zdieľaním zážitku z tajného receptu s našimi zákazníkmi oslavujeme bohatú históriu značky a chvíle osvieženia a radosti pre budúce generácie. Je to ďalší spôsob, ako prejaviť uznanie a poďakovať všetkým ľuďom na svete, ktorí zo značky Coca-Cola urobili to, čím teraz je.“

 

Spoločnosť Coca-Cola previezla tajný recept do múzea Svet Coca-Cola z trezoru banky SunTrust Bank v centre Atlanty, kde bol uložený od roku 1925.

 

„Presun tajného receptu nápoja Coca-Cola je pre spoločnosť historickým míľnikom,“ uviedol Phil Mooney, riaditeľ archívu spoločnosti Coca-Cola. „Spoločnosť vždy veľmi dbala na ochranu receptu. Vďaka jeho bezpečnému uloženiu v múzeu Svet Coca-Cola môžeme teraz zdieľať jeho legendárny odkaz s ľuďmi na celom svete.“

 

Potom, čo Dr. John S. Pemberton v roku 1886 vynašiel nápoj Coca-Cola, bolo tajomstvo receptu starostlivo strážené. Poznala ho len malá skupinka ľudí a nebol písomne ​​zaznamenaný. Práva k podniku potom kúpil Asa Candler a v roku 1891 sa stal jediným vlastníkom spoločnosti Coca-Cola. Od Candlera a jeho rodiny potom spoločnosť v roku 1919 kúpil Ernest Woodruff a skupina investorov. Za účelom financovania nákupu si Woodruff vzal pôžičku a ako zástavu poskytol dokument s napísaným receptom, keď predtým požiadal Candlerovo syna, aby recept zapísal. Dokument bol uložený v trezore Guaranty Bank v New Yorku, a to až do splatenia pôžičky v roku 1925. Vtedy si Woodruff tajný recept opäť vyzdvihol a vrátil ho do Atlanty, kde ho uložil v banke Trust Company Bank, teraz SunTrust. Tam zostal až do nedávneho presunu do múzea Svet Coca-Cola.

 

Návštevníci múzea Svet Coca-Cola môžu viac než v minulosti cítiť, že tajný recept majú na dosah. V miestnosti Trezor tajného receptu získajú návštevníci informácie o najprísnejšie stráženom obchodnom tajomstve v dejinách prostredníctvom pútavej multimediálnej prezentácie, ktorá oslavuje bohatú históriu, mytológiu a intrigy súvisiace s tajným receptom.

 

Hoci spoločnosť Coca-Cola začala s týmto tajným receptom pred 125 rokmi, tajomstvo jej úspechu dnes zďaleka prerástlo samotný recept.

 

„Každý zainteresovaný človek, ktorý je súčasťou nášho globálneho systému, od partnerov v miestnych komunitách po celom svete až po človeka, ktorý má jednoducho rád našu značku, je súčasťou tajomstva nášho úspechu,“ uviedol Muhtar Kent. „Práve tento recept na úspech nám dodáva sebadôveru, že splníme našu Víziu 2020: dosiahnuť udržateľný rast našej činnosti a naďalej budovať lepší svet a budúcnosť všade a pre každého.“

 

V rámci Vízie 2020 spoločnosť plánuje v rokoch 2010 až 2020 zdvojiť príjmy systému. Spoločnosť si tiež vytýčila ciele v oblasti trvalej udržateľnosti, a to v rámci svojho záväzku dobre sa starať o životné prostredie a byť partnerom komunít po celom svete.

 

 

Múzeum Svet Coca-Cola (The World of Coca-Cola)

V múzeu World of Coca-Cola prežijete fascinujúci príbeh najslávnejšieho nápoja na svete prostredníctvom dynamických a multimediálnych atrakcií. Medzi ne patrí plne funkčná plniaca linka, ktorá každému hosťovi vyrobí darčekovú sklenenú fľašku Coca-Cola s objemom 0,25 litra, ktorú je možné si vziať so sebou domov. Pozrieť si tu môžete viac než 1200 artefaktov, ktoré v minulosti neboli nikde inde vystavené, od starých fliaš až po nákladné auto na rozvážanie nápoja Coca-Cola z Argentíny z roku 1939. Vzrušujúci, multisenzorický 4-D zážitok „Hľadanie tajného receptu“ vás prenesie priamo do stredu diania. Rozmaznajte svoje chuťové poháriky viac než 60 rôznymi nápojmi, ktoré vyrába spoločnosť Coca-Cola po celom svete v rámci atrakcie Taste It! (Ochutnaj to!). Na každom rohu Sveta Coca-Cola môžete zažiť niečo nové a zaujímavé.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.