Pečené kura so zapekanou tekvicou a rukolovým šalátom
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 22.12.2011 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Dobre umyté kura posolíme a pokoreníme zo všetkých strán. Očistíme tekvicu od jadierok a nakrájame na väčšie kocky a spolu s cibuľou, ktorú nakrájame na mesiačiky, vložíme do zapekacej misy. Na vrch položíme kura, prikryjeme alobalom a pečieme 45 minút pri teplote 200°C. Potom odstránime fóliu a pečieme dozlatista.

Potrebujeme:

1 kura

1 stredne veľká žltá tekvica

2 väčšie cibule

olej, soľ, korenie

 

Šalát:

200 g rukoly

200 g cherry paradajok

1 menšia červená cibuľka

parmezán

tekvicový olej

vlašské orechy

soľ, korenie, citrónová šťava

 

Postup:

Dobre umyté kura posolíme a pokoreníme zo všetkých strán. Očistíme tekvicu od jadierok a nakrájame na väčšie kocky a spolu s cibuľou, ktorú nakrájame na mesiačiky, vložíme do zapekacej misy. Na vrch položíme kura, prikryjeme alobalom a pečieme 45 minút pri teplote 200°C. Potom odstránime fóliu a pečieme dozlatista.

 

Šalát:

Rukolu dôkladne umyjeme a precedíme. Zmiešame s cherry paradajkami a s červenou cibuľkou nakrájanou na jemné plátky. Na dresing si zmiešame tekvicový olej, soľ, korenie podľa chuti a citrónovú šťavu.

Všetko spolu premiešame a dozdobíme vlašskými orieškami a hoblinami parmezánu.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.