Mamine kapsy |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 15.1.2001 13:22 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Pripravte si vynikajúce mamine kapsy podľa osvedčeného receptu. | ||
Postup: 100g pečeného kuracieho mäsa, 1 väčšia kapia, 2 cibule, 100g syra, veľká lyžica kyslej smotany, soľ, korenie, bazalka, majorán,, petržlenová vňať, vajce a lístkové cesto. Potrebujeme: Nadrobno pokrájame cibuľku a kapiu, pridáme na drobné kocky pokrájané kuracie mäso, všetko spolu zmiešame so zeleninou, smotanou a koreninami. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame z neho obdĺžniky, ktoré plníme pripravenou zmesou. Prstami kapsy zatvoríme a potrieme vaječným bielkom. Naplnené kapsy poukladáme na mokrý plech a odložíme na 20 minút do chladu. Vaječný žĺtok zmiešame s dvoma lyžičkami vody a potrieme nimi kapsy, ktoré potom vložíme do predhriatej rúry a pri 220 stupňoch pečieme asi pol hodiny. Dobrú chuť želá Lady.sk ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |