Špízové špásovanie alebo Škola grilovania s novinkami HYZA |
||
Autor(ka) : Gabika Dátum a čas : 14.5.2012 00:00 Kategória : Výživa WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Grilovanie jednoducho milujeme! Príjemné posedenie s rodinou či priateľmi na terase alebo v záhrade a dobré jedlo – to je skvelý relax uprostred kolotoča každodenných povinností. Do školy grilovania s novinkami HYZA sa nemusíte zapisovať, jednoducho „špízujte“ s nami. Vyskúšajte naše nové tipy, chute, recepty a stanete sa hviezdou všetkých letných gril párty! | ||
Grilovanie jednoducho milujeme! Príjemné posedenie s rodinou či priateľmi na terase alebo v záhrade a dobré jedlo – to je skvelý relax uprostred kolotoča každodenných povinností. Do školy grilovania s novinkami HYZA sa nemusíte zapisovať, jednoducho „špízujte“ s nami. Vyskúšajte naše nové tipy, chute, recepty a stanete sa hviezdou všetkých letných gril párty! HYZA vie, ako na to: 1. Základom úspešného grilovania je správne vyčistený gril. Pár kvapiek oleja na rošte dokáže zázrak - špízy sa neprilepia. 2. Máte namiesto ihlíc drevené špajdle? Namočte ich na hodinu do vody, aby sa nepripaľovali . 3. Na špízy je najvhodnejšie čerstvé marinované kuracie mäso – prepečie sa naraz so zeleninou. 4. Ako na to? Jednoducho: klobásky a marinované kuracie rezne nakrájate na menšie kúsky. Striedavo napichujete mäso, nahrubšie nakrájanú zeleninu, hríby, prípadne prerastenú slaninku. 5. Všetky dobroty na grilovacej ihle by mali byť približne rovnaké, aby sa rovnako prepiekli. 6. Ku kuraciemu mäsu a klobáskam sú najchutnejšie farebné papriky, cuketa, cibuľa, cherry paradajky, menšie šampiňóny. 7. Špízy môžete grilovať na grilovacej miske, ktorá zachytí šťavu – nebudú sa pripekať . 8. Ak nemáte grilovacie ihly či špajdle, môžete pripraviť z kúskov kuracieho mäsa a zeleniny malé balíčky živánskej pečienky (pridajte na kolieska nakrájané zemiaky a slaninku). 9. Marinované kuracie rezne môžete nakrájať na obdĺžniky, vlnovite ich napichnúť na grilovaciu ihlu a grilovať samostatne. 10. Chcete si gril párty užiť? Zostavte správne menu! Najrýchlejšie sa ugrilujú klobásky a špízy, potom kuracie rezne, krídelká a najdlhšie si počkáte na horné stehná. Triky grilmajstrov: ü Grilujte len čerstvé marinované mäso, rozmrazené obsahuje vodu a nie je také chutné. ü Kuracie prsia sa skôr ugrilujú, ak ich predtým jemne naklepete. ü Mäso nepodávajte z grilu rovno na tanier – nechajte ho chvíľu na okraji grilu, vlákna sa uvoľnia a šťava sa vpije do mäsa. ü Nasypte na pahrebu čerstvé alebo sušené bylinky, krásne prevoňajú grilované mäso. Novinky na skvelú grilovačku: HYZA Sedliacka Gril klobáska, Cesnaková Gril klobáska – hydinové klobásky naštartujú vaše chuťové poháriky hneď v úvode gril párty. Sedliacku klobásku ocenia najmä milovníci tradičnej príchute s rascou, Cesnaková má príchuť cesnaku a cibuľky. Klobásky sú v špeciálnom črievku, ktoré netreba šúpať, len opiecť z oboch strán a gurmánska maškrta je hotová. Balenie 400 g postačí na rozbeh správnej grilovačky. A zároveň ulahodí tým, ktorým sa nechce čakať, kým sa ugriluje mäsko. HYZA Grilovačka mexická, poľovnícka, zbojnícka, grécka – marinované kuracie diely v praktickej miske vám uľahčia prípravu – môžete ich bez akejkoľvek úpravy hneď grilovať. Na túto grilovaciu sezónu sme pre všetkých grilmajstrov pripravili 4 druhy marinád: mexickú, poľovnícku, zbojnícku a grécku. Mexická marináda je určená pre milovníkov pikantnejších príchutí. Ak zatúžite po vôni a chuti čerstvých lesných hríbov, Poľovnícka marináda je pre vás tou najlepšou voľbou. Zbojnícka marináda vás príjemne prekvapí príchuťou papriky a rajčín, ktoré boli starostlivo dopestované a vyberané. Grécka vám pripomenie exotickú príchuť karí korenia. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |