Madlenky Ricoré
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 5.7.2012 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Ingrediencie na 15 až 25 madleniek podľa veľkosti:

Ingrediencie na 15 až 25 madleniek podľa veľkosti:

·         100 g hladkej múky

·         100 g maslo

·         120 g jemného kryštálového cukru

·         2 vajcia

·         ½ prášku do pečiva

·         1 chemicky neošetrený citrón

·         1 kávová lyžička Ricoré

 

Príprava:

1)      Predhrejte rúru na 200 °C.

2)      Zmiešajte múku a prášok do pečiva a preosejte ich cez sitko. Rozpusťte maslo a nechajte ho vychladnúť.

3)      Nastrúhajte kôru z citróna.

4)      V miske rozšľahajte vajce s cukrom. Vyšľahajte do peny a pridajte zmes múky a prášku do pečiva, maslo, Ricoré a nastrúhanú citrónovú kôru. Všetko starostlivo premiešajte.

5)      Cestom naplňte silikónovú formu na madlenky (môžete použiť aj formičky na medvedie labky) a pečte asi 10 minút v predhriatej rúre.

6)      Keď  sú madlenky upečené, vyklopte ich z formičiek a podávajte teplé.

 

Info: Madlenky patria k tradičným francúzskym sušienkam v tvare lastúry, ktoré sa podávajú k čaju alebo káve. Výborne sa hodia aj k šálke Ricoré.

 

Doba pečenia: 10 minút

Počet porcií: 15 – 25 kúskov



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.