Neodolateľné chrumkavé recepty
Autor(ka) : Petra
Dátum a čas : 24.7.2012 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Rýchle morčacie filety „Pesto Rosso“ s 1∙2∙3 Fri`Style

Rýchle morčacie filety „Pesto Rosso“ s 1∙2∙3 Fri`Style

 

Prísady pre 4 ľudí:

  • 4 filety z morčacích pŕs (150 g / 1 fileta)
  • 1 balenie McCain 1∙2∙3 Fri`Style (600 g)
  • 100 g mascarpone
  • 4 polievkové lyžice chilli
  • 4 polievkové lyžice červeného pesta (100 g)
  • 1 polievková lyžica rasce
  • 2 polievkové lyžice posekaného oregana
  • 3-4 polievkové lyžice mlieka
  • olivový olej
  • soľ

 

Príprava:

1.      Hranolčeky 1∙2∙3 Fri`Style upečieme v rúre podľa inštrukcií na obale.

2.      Olivový olej zmiešame s nadrobno posekanými chilli.

3.      Morčacie filety zľahka osolíme a polejeme chilli olejom, ktorý sme si pripravili. Následne ich grilujeme z každej strany približne 4 minúty.

4.      Mascarpone zmiešame s červeným pestom. Do masy prilievame mlieko dovtedy, kým nevznikne hustejšia omáčka.

5.      Morčacie filety servírujeme s pripravenou omáčkou a hranolčekmi 1∙2∙3 Fri`Style od McCain.

 

Bravčová panenka so smotanovou omáčkou a šalviou

Prísady pre 4 ľudí:

  • 1 balenie zemiakov Crunchy Wedges od McCain
  • 600 g bravčovej panenky

·         160 g prerastenej slaninky nakrájanej na tenké plátky

·         1 cibuľa (60 g)

·         1 malá cuketa (100 g)

·         1 PL masla

·         4 šalviové lístky

·         200 g šampiňónov

·         1 ČL francúzskej horčice (hrubozrnnej)

·         200 ml smotany

·         soľ

·         korenie

·         citrón

 

 

 

Postup:

1.        Plátky slaniny poukladáme na potravinársku fóliu vedľa seba tak, aby sa trochu prekrývali. Bravčovú panenku natrieme horčicou, posypeme korením, položíme ju na plátky slaniny a zabalíme. Nakoniec fóliu odstránime.

2.      Cibuľu ošúpeme, odkrojíme z nej konce a nakrájame ju pozdĺžne na štvrtiny. Potom každú štvrtinu ešte raz rozštvrtíme. Cuketu nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm.

3.      Zemiaky Crunchy Wedges od McCain upečieme v rúre podľa návodu na obale.

4.      Bravčovú panenku nakrájame na medajlónky s hrúbkou asi 2,5 cm. Striedavo ich napichujeme na špajdle s cibuľou a kolieskami cukety. 

5.      Šampiňóny očistíme, umyjeme a osušíme. Odkrojíme stopky a nakrájame ich na štvrtky. Umyjeme lístky šalvie a nakrájame na prúžky.

6.      Špízy opražíme na masle z každej strany. Pridáme šampiňóny a chvíľu ich pražíme spolu so špízmy. Pridáme šalviu a smotanu. Prikryjeme a varíme asi 3 minúty nad slabým plameňom. Nakoniec dochutíme horčicou, soľou, korením a citrónom. Podávame so zemiakmi Crunchy Wedges od McCain.

 

 

Ovčí syr v cuketovom plášti

 

Prísady pre 4 ľudí:

·         1 balenie zemiakov Crunchy Wedges od McCain

·         400 g mäkkého ovčieho syra

·         4 cukety

·         4 lyžice olivového oleja

·         soľ

·         korenie

·         mletá paprika

·         400 g rajčín s bylinkami v plechovke

·         4 bobkové listy

 

Postup:

1.      Ovčí syr nakrájame na veľké hranoly, dva pre každú osobu. Cuketu umyjeme a nakrájame na tenké plátky s hrúbkou 2 – 3 mm. Na 20 sekúnd ich ponoríme do vriacej vody, potom ich vyberieme, schladíme v studenej vode a necháme odkvapkať.

2.      Cuketovými plátkami obalíme syr tak, aby sa okraje cukety prekrývali. Obalený syr položíme do ohňovzdornej nádoby. Soľ, korenie a papriku zmiešame s olejom. Takto pripravenou zmesou potrieme syr s cuketami. Na chvíľu (3 – 5 minút) dáme zapiecť do rúry pri teplote 160 °C.

3.      Zemiaky Crunchy Wedges od McCain pripravíme podľa návodu na obale. Medzitým zohrejeme rajčiny s bobkovými listami. Do omáčky môžeme prípadne pridať zvyšnú cuketu nakrájanú na kocky. Dochutíme soľou a korením.

4.      Syr a zemiaky položíme na taniere s rajčinovou omáčkou. Ozdobíme čerstvými bobkovými listami.

 

 

 

 

Zemiaky s grilovanou zeleninou a tvarohovým syrom

 

Prísady pre 4 ľudí:

·         1 balenie zemiakov Crunchy Wedges od McCain

·         250 g tvarohového syra (40 % tuku)

·         50 ml mlieka

·         3 strúčiky cesnaku

·         ½ ČL mletej rímskej rasce

·         vínny ocot

·         ½ zväzku petržlenovej vňate

·         1 mladá cibuľka (60 g)

·         1 červená paprika (250 g)

·         1 žltá paprika (250 g)

·         1 veľká cuketa (250 g)

·         1 baklažán (300 g)

·         50 ml olivového oleja

·         mleté čierne korenie

·         soľ

 

Postup:

1.      Cesnak ošúpeme, rozdrvíme, posypeme lyžičkou soli a rozotrieme na jemnú pastu. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a lístky posekáme.

2.      Tvarohový syr zmiešame s cesnakom, mliekom, korením, rascou a octom. Nakoniec pridáme cibuľu nakrájanú na malé krúžky.

3.      Zeleninu dôkladne umyjeme a osušíme. Papriky prekrojíme napoly, vyberieme jadrovníky a opäť prekrojíme na polovicu. Baklažán a cuketu nakrájame na krúžky s hrúbkou asi 1 cm, konce odstránime.

4.      Crunchy Wedges od McCain pripravíme podľa návodu na obale.

5.      Zeleninu z oboch strán natrieme olivovým olejom a opečieme na grile. Z papriky pred podávaním stiahneme šupku.

6.      Podávame s zemiakmi Crunchy Wedges od McCain a cesnakovým tvarohovým syrom.

 

 

Losos so zeleninou na ázijský spôsob

 

Prísady pre 4 ľudí:

·         1 balenie Crunchy Wedges od McCain

·         4 filety z lososa

·         600 g mrazenej čínskej zeleninovej zmesi

·         2 kúsky čerstvého zázvoru (2 cm)

·         2 PL sezamových semienok

©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.