Neodolateľné chrumkavé recepty |
||
Autor(ka) : Petra Dátum a čas : 24.7.2012 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Rýchle morčacie filety „Pesto Rosso“ s 1∙2∙3 Fri`Style | ||
Rýchle morčacie filety „Pesto Rosso“ s 1∙2∙3 Fri`Style Prísady pre 4 ľudí:
Príprava: 1. Hranolčeky 1∙2∙3 Fri`Style upečieme v rúre podľa inštrukcií na obale. 2. Olivový olej zmiešame s nadrobno posekanými chilli. 3. Morčacie filety zľahka osolíme a polejeme chilli olejom, ktorý sme si pripravili. Následne ich grilujeme z každej strany približne 4 minúty. 4. Mascarpone zmiešame s červeným pestom. Do masy prilievame mlieko dovtedy, kým nevznikne hustejšia omáčka. 5. Morčacie filety servírujeme s pripravenou omáčkou a hranolčekmi 1∙2∙3 Fri`Style od McCain. Bravčová panenka so smotanovou omáčkou a šalviou
Prísady pre 4 ľudí:
· 160 g prerastenej slaninky nakrájanej na tenké plátky · 1 cibuľa (60 g) · 1 malá cuketa (100 g) · 1 PL masla · 4 šalviové lístky · 200 g šampiňónov · 1 ČL francúzskej horčice (hrubozrnnej) · 200 ml smotany · soľ · korenie · citrón Postup: 1. Plátky slaniny poukladáme na potravinársku fóliu vedľa seba tak, aby sa trochu prekrývali. Bravčovú panenku natrieme horčicou, posypeme korením, položíme ju na plátky slaniny a zabalíme. Nakoniec fóliu odstránime. 2. Cibuľu ošúpeme, odkrojíme z nej konce a nakrájame ju pozdĺžne na štvrtiny. Potom každú štvrtinu ešte raz rozštvrtíme. Cuketu nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm. 3. Zemiaky Crunchy Wedges od McCain upečieme v rúre podľa návodu na obale. 4. Bravčovú panenku nakrájame na medajlónky s hrúbkou asi 2,5 cm. Striedavo ich napichujeme na špajdle s cibuľou a kolieskami cukety. 5. Šampiňóny očistíme, umyjeme a osušíme. Odkrojíme stopky a nakrájame ich na štvrtky. Umyjeme lístky šalvie a nakrájame na prúžky. 6. Špízy opražíme na masle z každej strany. Pridáme šampiňóny a chvíľu ich pražíme spolu so špízmy. Pridáme šalviu a smotanu. Prikryjeme a varíme asi 3 minúty nad slabým plameňom. Nakoniec dochutíme horčicou, soľou, korením a citrónom. Podávame so zemiakmi Crunchy Wedges od McCain. Ovčí syr v cuketovom plášti Prísady pre 4 ľudí: · 1 balenie zemiakov Crunchy Wedges od McCain · 400 g mäkkého ovčieho syra · 4 cukety · 4 lyžice olivového oleja · soľ · korenie · mletá paprika · 400 g rajčín s bylinkami v plechovke · 4 bobkové listy Postup: 1. Ovčí syr nakrájame na veľké hranoly, dva pre každú osobu. Cuketu umyjeme a nakrájame na tenké plátky s hrúbkou 2 – 3 mm. Na 20 sekúnd ich ponoríme do vriacej vody, potom ich vyberieme, schladíme v studenej vode a necháme odkvapkať. 2. Cuketovými plátkami obalíme syr tak, aby sa okraje cukety prekrývali. Obalený syr položíme do ohňovzdornej nádoby. Soľ, korenie a papriku zmiešame s olejom. Takto pripravenou zmesou potrieme syr s cuketami. Na chvíľu (3 – 5 minút) dáme zapiecť do rúry pri teplote 160 °C. 3. Zemiaky Crunchy Wedges od McCain pripravíme podľa návodu na obale. Medzitým zohrejeme rajčiny s bobkovými listami. Do omáčky môžeme prípadne pridať zvyšnú cuketu nakrájanú na kocky. Dochutíme soľou a korením. 4. Syr a zemiaky položíme na taniere s rajčinovou omáčkou. Ozdobíme čerstvými bobkovými listami. Zemiaky s grilovanou zeleninou a tvarohovým syrom Prísady pre 4 ľudí: · 1 balenie zemiakov Crunchy Wedges od McCain · 250 g tvarohového syra (40 % tuku) · 50 ml mlieka · 3 strúčiky cesnaku · ½ ČL mletej rímskej rasce · vínny ocot · ½ zväzku petržlenovej vňate · 1 mladá cibuľka (60 g) · 1 červená paprika (250 g) · 1 žltá paprika (250 g) · 1 veľká cuketa (250 g) · 1 baklažán (300 g) · 50 ml olivového oleja · mleté čierne korenie · soľ Postup: 1. Cesnak ošúpeme, rozdrvíme, posypeme lyžičkou soli a rozotrieme na jemnú pastu. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a lístky posekáme. 2. Tvarohový syr zmiešame s cesnakom, mliekom, korením, rascou a octom. Nakoniec pridáme cibuľu nakrájanú na malé krúžky. 3. Zeleninu dôkladne umyjeme a osušíme. Papriky prekrojíme napoly, vyberieme jadrovníky a opäť prekrojíme na polovicu. Baklažán a cuketu nakrájame na krúžky s hrúbkou asi 1 cm, konce odstránime. 4. Crunchy Wedges od McCain pripravíme podľa návodu na obale. 5. Zeleninu z oboch strán natrieme olivovým olejom a opečieme na grile. Z papriky pred podávaním stiahneme šupku. 6. Podávame s zemiakmi Crunchy Wedges od McCain a cesnakovým tvarohovým syrom. Losos so zeleninou na ázijský spôsob Prísady pre 4 ľudí: · 1 balenie Crunchy Wedges od McCain · 4 filety z lososa · 600 g mrazenej čínskej zeleninovej zmesi · 2 kúsky čerstvého zázvoru (2 cm) · 2 PL sezamových semienok ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |