Spoznajte tajomstvo syrov a vín |
||
Autor(ka) : Monika Dátum a čas : 12.9.2012 00:44 Kategória : Výživa WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Syr je verným priateľom vína a jeho ideálnym doplnkom. Ak spojíte vhodné syry a víno, obohatíte tak ich nezameniteľné chute a pôžitok si vychutnáte intenzívnejšie. Syry Liptov je možné konzumovať aj samostatne, ale podľa nášho odporúčania s pohárom vína to môže byť najdokonalejšia chvíľka počas dňa. Spoznajte najideálnejšie kombinácie syrov Liptov a vín a odhalíte ich tajomstvo. | ||
Syr je verným priateľom vína a jeho ideálnym doplnkom. Ak spojíte vhodné syry a víno, obohatíte tak ich nezameniteľné chute a pôžitok si vychutnáte intenzívnejšie. Syry Liptov je možné konzumovať aj samostatne, ale podľa nášho odporúčania s pohárom vína to môže byť najdokonalejšia chvíľka počas dňa. Spoznajte najideálnejšie kombinácie syrov Liptov a vín a odhalíte ich tajomstvo. Pre milovníkov bielych vín K mnohým druhom syrov ladia odrodové biele vína. Najvhodnejšie sú ľahšie svieže suché vína s nižším obsahom alkoholu ako napríklad Chardonnay a Rizling. Ak preferujete červené víno Milovníci červených vín by mali taktiež zvoliť ich ľahké varianty, keďže červené vína bohaté na triesloviny sa zväčša neznášajú so silne aromatickými syrmi. Výborne sa hodí napríklad Modrý Portugal. „Široké portfólio syrov Liptov sa vyznačuje svojim putom k prírode a je dedičstvom syrárskych majstrov tohto regiónu. Syry sú určené všetkým labužníkom, ktorí majú radi syry samotné, ale radi ich aj kombinujú pri rôznych spoločenských stretnutiach Prírodný lisovaný šesť mesiacov zrejúci syr Vrchár si vychutnajú aj tí najnáročnejší syroví labužníci. Má tvrdšiu konzistenciu a vyzretú zlatohnedú farbu. Špeciálna receptúra a unikátny prirodzený proces zrenia pod syrárskou kôrkou dodáva syru Vrchár jedinečnú plnú vyzretú chuť a intenzívnu orechovo-ovocnú arómu. Chuťou a tvrdou konzistenciou pripomína Parmezán. · Odporúčame servírovať s ľahkým suchým vínom s nízkym obsahom trieslovín. Ideálna je kombinácie s Rulandským bielym a Rulandským šedým.
Výnimočnosťou syra Eidam údený je jeho údenie na bukovom dreve, čím získava príjemnú prirodzenú údenú chuť. · Odporúčame servírovať s bielym suchým odrodovým vínom (Rizling vlašský, Veltlín zelený, príp. suchý sekt) alebo ľahkým mladým vínom Beaujolais. Prírodný lisovaný syr Gerlach „ementálového typu“ bez ôk sa vyznačuje svojou vyzretou sladkastou ovocno-orechovou syrovou arómou získanou vďaka ôsmim týždňom zrenia, tvrdšou konzistenciou a zlatistou farbou. · Odporúčame servírovať s bielym vínom Chardonnay, Tramín červený alebo červeným Shiraz.
· Odporúčame servírovať s červeným vínom ako je Frankovka alebo Merlot.
· Odporúčame servírovať s bielym vínom Devín alebo ľahším červeným vínom z Chianti. Vedeli ste, že...? · Syr aj víno musia mať správnu teplotu! Pred konzumáciou by sme mali syr vyložiť z chladničky aspoň pol hodinu pred servírovaním, aby sa uvoľnila jeho chuť a aróma; · Aby ste si užili unikátnu chuť syrov, nie je vhodné kombinovať spolu viac ako 6 druhov naraz; · K syrom sa najviac hodí neutrálne pečivo, najvhodnejšie je preto biele. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |