OLIVOVÉ VARIÁCIE SO ZELENÝMI OLIVAMI |
||
Autor(ka) : Monika Dátum a čas : 9.10.2012 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
1. Olivová variácia s opečenou zeleninou | ||
1. Olivová variácia s opečenou zeleninou Využite čerstvú sezónnu zeleninu a vykúzlite s ňou rýchle a chutné pohostenie! Na túto olivovú variáciu budete potrebovať: · španielske zelené olivy · papriku · cibuľu · baklažán · extra panenský olivový olej · soľ Postup: V rúre opečte papriku, cibuľu a na plátky nakrájaný baklažán, potom nechajte vychladnúť. V pripravenej mise následne zmiešajte španielske zelené olivy, opečenú zeleninu, trochu extra panenského olivového oleja a štipku soli. Doba prípravy: 3 min. Náš tip: Pridajte lyžičku cesnakovej omáčky alebo dresingu a natrite túto olivovú variáciu na opečený toast či chlieb. Odporúčanie: Pre rodinné oslavy a posedenia s priateľmi. 2. Olivová variácia s treskou a pomarančom Nebojte sa nezvyčajných kombinácií – pomaranč si s olivami rozumie. Na túto olivovú variáciu budete potrebovať: · španielske zelené olivy · údenú tresku (plátky) · kúsky pomaranča · pomarančovú šťavu · kocky varenej červenej repy · čerstvú cibuľu · sherry ocot · petržlen Postup: Olúpte pomaranč a rozdeľte ho na mesiačiky. Z niekoľkých mesiačikov vytlačte šťavu a zvyšné mesiačiky nakrájajte na kocky . Do nádoby vložte španielske zelené olivy, plátky tresky, na kocky nakrájanú vopred uvarenú repu, nakrájané kúsky pomaranča, nakrájanú cibuľu a pomarančovú šťavu. Všetko zmiešajte dohromady a pokvapkajte extra panenským olivovým olejom a sherry octom. Olivovú variáciu nechajte odležať a po 15 minútach ju môžete servírovať s čerstvo nasekaným petržlenom. Doba prípravy: 4 min. Náš tip: Na zvýraznenie citrusovej chute pridajte niekoľko kvapiek citróna alebo limetky. Odporúčanie: Konzumujte ku kokteilom alebo ako predkrm k dobrému obedu či večeri 3. Olivová variácia à la Martini Mužská inšpirácia – ideálna na pánsku jazdu či romantické chvíľky. Na túto olivovú variáciu budete potrebovať: · španielske zelené olivy · med · martini · sherry ocot · želatínu v prášku · extra panenský olivový olej · vodu Postup: Do jednej nádoby nalejte vodu a Martini a pridajte želatínu v prášku – množstvo ingrediencií podľa návodu na želatíne. Po stuhnutí nakrájajte pripravené želé na malé kocky. Do druhej misky dajte španielske zelené olivy, kocky želé, trochu sherry octu, med a panenský olivový olej. Všetko dôkladne zamiešajte a pred podávaním nechajte ešte 15 minút odležať. Doba prípravy: 3 min Náš tip: Pozor, želatínu neurýchlite, nech má tu správnu tuhosť. Odporúčanie: Ideálne ako predkrm pre milovníkov vermutu. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |