Za hodinu vám vrátia svieži vzhľad
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 2.10.2012 10:56
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Máte unavenú tvár a pocit ťažkých očí? V tom prípade si zvoľte plastiku mihalníc! V konečnom dôsledku sa pod týmto názvom skrýva operácia prevísajúceho očného viečka. Len slovo viečko je čechizmus, tak ho lekári nazvali spisovným slovom mihalnice. A to, čo nesprávne voláme mihalnice, sú spisovne vlastne riasy. Či sa už volá tak alebo tak, výsledok je prekvapivý, za hodinu operačného zákroku získate svieži vzhľad.

Máte unavenú tvár a pocit ťažkých očí? V tom prípade si zvoľte plastiku mihalníc! V konečnom dôsledku sa pod týmto názvom skrýva operácia prevísajúceho očného viečka. Len slovo viečko je čechizmus, tak ho lekári nazvali spisovným slovom mihalnice. A to, čo nesprávne voláme mihalnice, sú spisovne vlastne riasy. Či sa už volá tak alebo tak, výsledok je prekvapivý, za hodinu operačného zákroku získate svieži vzhľad.

„Chodia k nám najmä starší pacienti, ktorí túto operáciu nevyhnutne potrebujú. Tkanivo na hornej mihalnici im ochabuje a prevísa aj s množstvom tuku. To im nielenže spôsobuje výraz unavenej tváre, ale sa im aj zužuje očná štrbina a majú problém s videním,“ povedala očná lekárka Katarína Kornfeld z Centra mikrochirurgie oka. Časť pacientov sú ženy a muži po tridsiatke, ktorí žijú spoločenským životom.

Je to hodinová operácia, pri ktorej sa v lokálnom znecitlivení operujú obe oči, aby sa zachovala aká-taká symetria tváre. „Po operácii treba byť hodinku v pokoji, prikladať si chladiace masky.  Do piatich až siedmich dní, kým sa vyberú stehy, môže mať pacient mierne opuchy a modrinky. No po týždni sa vráti do riadneho života so sviežim výzorom,“ dodala Kornfeld.

 

 

Centrum mikrochirugie oka (CMO)

Centrum mikrochirurgie oka  je prvým pracoviskom jednodňovej očnej chirurgie na Slovensku. Od roku 1999 v CMO vykonali takmer 17 000 očných operáci, všetky bez hospitalizácie pacienta. CMO je zmluvným partnerom všetkých zdravotných poisťovní a  poskytuje najširšiu škálu očných vyšetrení a operácií. V roku 2002 sa klinika stala zakladajúcim členom Slovenskej asociácie jednodňovej chirurgie (SAJCH), a o dva roky (v r. 2004) ako prvé oftalmochirurgické pracovisko na Slovensku získala medzinárodný certifikát kvality ISO 9001:2000. Najčastejšou operáciou v centre je operácia sivého zákalu s implantáciou umelej vnútroočnej šošovky, pričom pacient si má  možnosť vybrať z celej škály vo svete vyrábaných implantátov  -  umelých vnútroočných šošoviek. Pacientom  ponúka umelé vnútroočné šošovky tórické, multofikálne, so žltým filtrom, špeciálne šošovky pre diabetikov,  atď.. Ako jediné pracovisko na Slovensku vykonáva  komplexnú liečbu keratokonusu. Zameriava sa aj na refrakčné operácie krátkozrakosti, ďalekozrakosti a astigmatizmu. Na zákroky využíva jeden z najmodernejších excimer laserových prístrojov vo svete – ALLEGRETTO WAVE EYE-Q od firmy Alcon Pharmaceuticals Ltd.,  Švajčiarsko. 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.