Vianočné menu Weber |
||
Autor(ka) : Zuzana Dátum a čas : 1.12.2012 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Možno že niekto si robí prípravu na vianočné menu na poslednú chvíľu, niekto naopak to má rokmi zaužívané. Sú však medzi aj tí, ktorí radi vyskúšajú niečo nové, aby ste si to mphli odskúšať, ponúkame vám recepty už teraz. | ||
Možno že niekto si robí prípravu na vianočné menu na poslednú chvíľu, niekto naopak to má rokmi zaužívané. Sú však medzi aj tí, ktorí radi vyskúšajú niečo nové, aby ste si to mphli odskúšať, ponúkame vám recepty už teraz. Teľacie závitky s bylinkami Doba prípravy: 40 minút Doba grilovania: 5 minút, priama metóda, stredný oheň 3kg teľacieho stehna 3 hrste listového petržlenu 3 hrste bazalky 5 lyžíc horčice 6 strúčikov cesnaku kôra z citróna 250g parmezánu soľ, korenie olej Postup: Teľacie stehno očistíme a nakrájame na plátky. Rozklepeme cez fóliu na tenké plátky, osolíme a okoreníme. Parmezán nastrúhame do misky, rovno pristrúhame cesnak, pridáme horčicu, citrónovú kôru a nasekané bylinky. Zamiešame a vzniknutú zmes natierame na plátky mäsa. Zatočíme do roládiek, ktoré rozrežeme na plátky. Vzniknuté "slimáky" napicháme na špízové ihlice. Špízy ugrilujeme na strednom ohni z oboch strán cca. 2 minúty z každej strany. Paradajková bruschetta Doba prípravy: 30 minút Doba grilovania: 10 minút, priama metóda, stredný oheň 3 bagety 50g strúhaného parmezánu 100g masla 2 strúčiky cesnaku 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate 5 paradajok 50g čiernych olív 100g sušených paradajok 1 lyžica nasekanej bazalky 2 jarné cibuľky olivový olej soľ, korenie Postup: Maslo zmiešame s parmezánom, roztlačeným cesnakom, petržlenovou vňaťou a ľahko osolíme. Vzniknutú zmes natrieme na polovice bagiet. Paradajky prepolíme, potrieme olivovým olejom a ugrilujeme na grile z oboch strán cca 5 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na drobnejšie kocky. Vložíme do misky a pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, nakrájané olivy, nakrájané sušené paradajky a bazalku. Dochutíme olivovým olejom, soľou a korením. Natreté bagety ugrilujeme na strednom ohni z oboch strán cca. 3-4 minúty. „Kubo“ na grile Doba prípravy: 40 minút Doba varenia vo woku: 40 minút 150g sušených húb 2 cibule 500g slaniny soľ, korenie majoránka cesnak Postup: Sušené huby si deň pred prípravou namočíme cez noc do vody. Rozškvaríme si na kocky nakrájanú slaninu, na ktorej speníme na kocky pokrájanú cibuľu. Následne pridáme scedené huby a podusíme ich. Krúpy si uvaríme v osolenej vode, prepláchneme a necháme odkvapkať. Uvarené krúpy zmiešame s hotovou hubovou zmesou, ochutíme soľou, majoránom, čiernym korením a cesnakom podľa chuti. Kapustnica Doba prípravy: 15 minút Doba varenia vo wok panvici: 40 minút 3 cibule 500g kyslej kapusty 3 lyžice masti 30 malých klobások 3 lyžice mletej sladkej papriky 500g údeného mäsa 50g sušených húb 3l vývaru 1 lyžička rasce soľ, korenie Postup: Sušené huby si vopred namočíme a poprekrajujeme. Mäso očistíme a nakrájame nadrobno. Cibuľu ošúpeme a nasekáme najemno. Kapustu scedíme a pokrájame, rôsol z kapusty nevylejme. Na masti speníme cibuľu, pridáme mäso, osolíme, pridáme rascu a papriku a opražíme. Zalejeme vývarom a krátko povaríme. Vložíme pokrájanú kapustu, rôsol a vodu, pridáme namočené nadrobno pokrájané huby. Všetko povaríme spoločne do mäkka. Nakoniec dochutíme podľa potreby soľou a korením. Klobásy ugrilujeme na rošte z oboch strán a vložíme do hotovej polievky. Ozdobíme kyslou smotanou. Grilovaná morka Doba prípravy: 20 minút + odležanie Doba grilovania: 2 celé morky 500g slaniny citrónová šťava 250g masla čerstvé vetvičky estragónu sušený estragón mleté čierne korenie a soľ Postup: Očistenú morku bez vnútorností umyjeme a osušíme. Prešpikujeme slaninou, osolíme zvnútra aj zvonku. Necháme v chlade cez noc odležať. Do brušnej dutiny vložíme vetvičky estragónu. Celú morku potrieme pomocou dlane zmäknutým maslom. Morku nabodneme na grilovaciu ihlicu. Kotlový gril rozohrejeme na stredný oheň, nepriama metóda. Medzi brikety vložíme misku s vodou. Nad misku umiestnime grilovaciu ihlicu a priklopíme vekom. Grilujeme pozvoľna nad stredne rozohriatym grilom, počítame cca. 30 minút na kilogram mäsa. V hrnčeku zmiešame rozpustené maslo, citrónovú šťavu, prelisovaný cesnak a sušený estragón. Marinádou potierame morku počas grilovania. Hotovú morku zabalíme do alobalu a necháme ešte 15 minút dôjsť. Pečenú morku naporciujeme a podávame so zemiakovým šalátom. Zemiakový šalát s pestom Doba prípravy: 10 minút Doba grilovania: 40 minút, priama metóda, stredný oheň 1kg čerstvého špenátu 6 červených paprík 200g pesta olivový olej soľ, korenie Postup: Zemiaky umyjeme a rozpolíme. Vložíme na gril, ktorý sme si rozohriali na stredne silný oheň. Počas grilovania občas otočíme. Pred koncom pečenia pridáme polovičky paprík a ugrilujeme. Opečené zemiaky vysypeme do rozohriatej Wok panvice s trochou olivového oleja, pridáme nakrájanú grilovanú papriku a pesto. Nakoniec vložíme lístky špenátu a len zľahka premiešame. Dochutíme soľou a korením. Medovníky Doba prípravy: 20 minút + odležanie Doba grilovania: 10 minút 1kg hladkej múky 200g masla 240g práškového cukru 300g medu 2 kypriace prášky 24g medovníkového korenia 4 vajcia vajce na potretie Postup: Múku s cukrom preosejeme do väčšej misy, k nim pridáme korenie a prášok do pečiva. Všetko premiešame, pridáme vajcia a rozpustené maslo s medom (maslo rozpúšťame spoločne s medom). Urobíme vláčne cesto, ktoré necháme cez noc v chladničke odpočinúť. Na druhý deň vyvaľkáme cesto, z ktorého vykrajujeme požadované tvary. Poukladáme na papier na pečenie. Medovníky potrieme rozšľahaným vajcom. Naplnený papier na pečenie vložíme na rozohriaty pizza kameň do grilu a pečieme pri teplote 180 ° C-200 ° C nepriamou metódou dozlatista. Medový punč Doba prípravy: 15 minnút ½ litra slabého čaju 100g medu 3 pomaranče 1 citrón 2 klinčeky kúsok škorice 2 dcl rumu Príprava: V hrnci povaríme: čaj, med, nastrúhanú kôru z 2 pomarančov a 1/2 citróna, škoricu, klinčeky a varíme 5 minút. Prelejeme cez sitko do inej nádoby. Prilejeme víno a zahrejeme takmer do varu a potom odstavíme. Pridáme šťavu z pomarančov, citróna a rum. Nalievame do zahriatych pohárov. Štrúdľa s vanilkovou omáčkou 600g lístkového cesta 120g cukru kryštál 1g škorice 50g vlašských orechov 1kg jabĺk 2ks vajec 20g strúhanky 100g hladkej múky 80g hrozienok 30g vanilkového cukru 50ml rumu 100g cukru múčka 350ml smotany na šľahanie Príprava: ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |