Bezdomovci upratali bratislavskú štvrť
Autor(ka) : OZ Vagus Sergej Kára
Dátum a čas : 22.10.2012 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Desať ľudí bez domova pod vedením sociálnych pracovníkov z občianskeho združenia Vagus vyzbieralo odpad z ulíc v okolí pripravovaného denného centra pre ľudí bez domova na Mýtnej ulici. Spolu vyzbierali 27 vriec odpadu z okolia obytných domov. Ako posledné upravili vzhľad zarasteného a nepužívaného ihriska za Záhrebskou ulicou

Cez víkend vyzbierali okolo denného centra na Mýtnej ulici v Bratislave 1600 litrov odpadu.

 

Desať ľudí bez domova pod vedením sociálnych pracovníkov z občianskeho združenia Vagus vyzbieralo odpad z ulíc v okolí pripravovaného denného centra pre ľudí bez domova na Mýtnej ulici. Spolu vyzbierali 27 vriec odpadu z okolia obytných domov. Ako posledné upravili vzhľad zarasteného a nepužívaného ihriska za Záhrebskou ulicou.

 

Ľudia bez domova upratovali okolie bez nároku na odmenu. Od združenia dostali pečivo a balíčky so zimným oblečením, ktoré darovali obyvatelia Bratislavy. Bezdomovci uvítali túto aktivitu a chceli by v nej pokračovať aj nadaľej. OZ Vagus bude spoločne s obyvateľmi okolitých domov hľadať ďaľšie lokality, ktoré je možné dobrovoľne zveľadiť.

 

"Budeme pravidelne organizovať spoločné stretnutia s obyvateľmi, aby sme zodpovedali ich otázky o dennom centre a našli oblasti, v ktorých by mohli ľudia bez domova pomáhať." povedal predseda OZ Vagus Peter Adam. Prvá diskusia s obyvateľmi sa konala túto nedeľu. Zúčastnení sa dozvedeli viac informácii o pripravovanom dennom centre a získali odpovede na svoje otázky.

 

Upratovanie bolo pilotnou pracovnou aktivitou ľudí bez domova a OZ Vagus pre okolie pripravovaného denného stacionára pre ľudí bez domova. "Chceli by sme byť pre túto štvrť prínosom a zároveň ukázať, že aj ľudia bez domova chcú pracovať a pomáhať ostatným." povedal štatutár OZ Vagus Sergej Kára.

 

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.