BRUMÍK A DEŤI POMÁHALI ZVIERATKÁM V BRATISLAVSKEJ ZOO
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 22.10.2012 23:33
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Prvý septembrový víkend mali v bratislavskej ZOO o jedného medvedíka viac! BeBe Brumík vítal všetky detičky a ich rodičov na náučnom chodníčku a zabával ich súťažami po celý deň. Bratislavská ZOO od rána praskala vo švíkoch, po celý víkend prichádzali rodiny s deťmi, zabávali sa a súťažili. Krásny slnečný víkend plný zábavy, hier a spoznávania zvieratiek deti zavŕšili výberom ohrozeného zvieratka, ktorému Brumík pomôže spríjemniť výbeh. Boli ste sa pozrieť a pomohli aj vaše deti?

V septembri mali v bratislavskej ZOO o jedného medvedíka viac! BeBe Brumík vítal všetky detičky a ich rodičov na náučnom chodníčku a zabával ich súťažami po celý deň. Bratislavská ZOO od rána praskala vo švíkoch, po celý víkend prichádzali rodiny s deťmi, zabávali sa a súťažili. Krásny slnečný víkend plný zábavy, hier a spoznávania zvieratiek deti zavŕšili výberom ohrozeného zvieratka, ktorému Brumík pomôže spríjemniť výbeh. Boli ste sa pozrieť a pomohli aj vaše deti?   

Posledný prázdninový víkend s Brumíkom v ZOO si užili deti všetkých vekových kategórií. Na súťažných stanoviskách sa dokonca stálo v rade, kým sa deti vystriedali. Maličkí drobci, aj školáci zdolávali jednoduché logické, ale aj športové úlohy hravo a s nadšením. Okrem zábavy sa malí objavitelia naučili a spoznali mnohé ohrozené zvieratká a dozvedeli sa o ich živote viac ako vedia z knižiek. Každý malý nezbedník, ktorý splnil všetky úlohy a prešiel všetky stanoviská, dostal v cieli odmenu za úsilie. Rodičia síce žiadne darčeky nedostali, ale ich odmenou boli šťastné deti a krásne zážitky s Brumíkom. Veselý víkend plný zážitkov budú rodinám pripomínať fotografie detičiek s ozajstným Brumíkom v rodinnom albume.

Po celom dni súťaží, poriadnej prechádzke celou ZOO a kope zábavy si unavené nôžky  vydýchli pri kreslení obľúbeného zvieratka. Nešlo však len o obyčajné obrázky! Detičky sa pri kreslení nielen dozvedeli o ohrozených zvieratkách z bratislavskej ZOO, ale svojou kresbou rozhodli, ktoré z nich dostane Brumíkovu pomoc. Vyberali si spomedzi Pandy červenej, Grévyho zebry a Šipmanzmi učenlivými a Orangutanmi sumatrianskymi. Každý kto nakreslil sám, alebo s pomocou rodičov obrázok jedného z troch zvieratiek, dostal svoju vlajočku a venoval ju tomu zvieratku, ktorému chce pomôcť. Čo myslíte, ktoré zvieratko získalo najväčšie sympatie? 

Zebry v novom domčeku

Prekvapivo najviac farebných vlajočiek získala od detí Zebra Grévyho, ktorá patrí k najväčším a najohrozenejším druhom zebier na svete. Ich popularite určite pomohol detský hrdina – zebra Marty z rozpávky Madagaskar. Má krásne dlhočizné ušká, ktoré pripomínajú uši somárikov. Každý nezbedník vie, že zebra je pásikavá, na prvý pohľad sa zdajú všetky rovnaké. Vedeli ste, že každá zebra má originálne pásiky? Podľa nich sa dajú zebry odlíšiť – sú to vlastne zebrie „odtlačky prstov“. Zebrám Grévyho chýba vo výbehu prístrešok, pod ktorý sa môžu skryť pred prudkým dažďom, alebo pred páliacim slnkom v lete. Vďaka detičkám a Brumíkovi dostala bratislavská ZOO 1 600 Eur na vybudovanie úkrytu pred nepriaznivým počasím.   



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.