AVON PROTI DOMÁCEMU NÁSILIU
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 20.11.2012 00:00
Kategória : Knihy
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Spoločnosť AVON Cosmetics prostredníctvom projektu AVON proti domácemu násiliu prináša na slovenský trh knihu „V dobrom aj v zlom a ešte v horšom“, plnú skutočných príbehov žien, ktoré majú osobnú skúsenosť s domácim násilím.

Jedinečná kniha skutočných príbehov ženskej sily je novým symbolom projektu AVON proti domácemu násiliu

Spoločnosť AVON Cosmetics prostredníctvom projektu AVON proti domácemu násiliu prináša na slovenský trh knihu „V dobrom aj v zlom a ešte v horšom“,  plnú skutočných príbehov žien, ktoré majú osobnú skúsenosť s domácim násilím. Okrem toho sú v knihe aj rozhovory, dôležité informácie o tejto problematike a tri bonusové príbehy napísané známymi slovenskými spisovateľkami – Denisou Fulmekovou, Tamarou Heribanovou a Petrou Nagyovou-Džerengovou. Všetky finančné prostriedky získané z predaja knihy budú použité na podporu konkrétnych projektov orientovaných na boj proti domácemu násiliu. Patrónkou knihy je Daniela Peštová.

Prostredníctvom projektu AVON proti domácemu násiliu, spoločnosť AVON Cosmetics  uskutočnila už mnoho prospešných aktivít. Tá najnovšia má podobu literárneho diela – knihy, ktorá je zložená zo skutočných príbehov žien s názvom V dobrom aj v zlom a ešte v horšom. Kniha predstavuje nový symbol projektu AVON proti domácemu násiliu, ktorej kúpou každý podporí obete domáceho násilia. Kniha vznikla na základe skutočných príbehov žien, ktoré majú osobnú skúsenosť s domácim násilím. Všetky príbehy sa dotýkajú chúlostivej témy násilia páchaného na ženách a všetky napísal sám život. Okrem príbehov kniha obsahuje aj užitočné informácie o problematike domáceho násilia, rozhovor s riaditeľkou mimovládnej organizácie Aliancie žien Slovenska, Katarínou Farkašovou a rozhovor so známou slovenskou herečkou Zuzanou Haasovou.

Bonusom knihy sú príbehy od troch známych slovenských spisovateliek. Príbehy, Denisy Fulmekovej, Tamary Heribanovej a Petry Nagyovej-Džerengovej sa nezakladajú na skutočných udalostiach, autorky sa však veľmi autenticky vcítili do situácie a pocitov žien, ktoré sú obeťami domáceho násilia a načrtli tri odlišné pohľady na danú tému.

„Prostredníctvom tejto knihy chce AVON aj naďalej hovoriť o problematike domáceho násilia páchaného na ženách a zároveň dať ženám nádej, že aj v takýchto zložitých situáciách majú možnosť voľby. Skutočné príbehy žien uverejnené v knihe sú toho dôkazom. Vopred sa chceme poďakovať všetkým ľuďom, ktorí si knihu kúpia a podporia tak náš spoločný boj proti domácemu násiliu,“ uviedla Andrea Macáková, vedúca oddelenia PR a reklamy AVON Cosmetics.

Patrónkou knihy je Daniela Peštová, ktorá na knihe intenzívne spolupracovala, napísala ku knihe predslov a tiež je autorkou už spomínaných rozhovorov.  „Ďakujeme všetkým ženám, ktoré našli v sebe odvahu a podelili sa s nami o svoje životné príbehy. Vďaka ich odvahe a úprimnosti mohla vzniknúť táto kniha. Lebo ženy, ktoré trpia domácim násilím, potrebujú našu podporu a pomoc. Každá z nich je niekoho dcéra, sestra, matka, babička... Nenechajme ich v tom samé a dodajme im potrebnú odvahu svoj problém riešiť. A tým, ktorým sa to podarilo, patrí môj neskonalý obdiv,“ uviedla Daniela.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.