Včelie úliky |
||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 17.12.2012 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Z rozomletých piškót, hnedého cukru, masla, medu, kakaa a rumu vytvoríme cesto. Vytvarujeme z neho guľôčky, ktoré obalíme v práškovom cukre, vložíme ich do formičky a prstom povytláčame tvar. | ||
Cesto: · 16 dkg rozomletých piškót · 10 dkg Korunného cukru hnedého · 6 dkg masla · 2 lyžice medu · 2 lyžice kakaa · 2 lyžice rumu · Korunný cukor práškový na obaľovanie Krém: · 1 bielok · 7 dkg Korunné cukru práškového · 5 dkg masla · 1 žĺtok Postup: Z rozomletých piškót, hnedého cukru, masla, medu, kakaa a rumu vytvoríme cesto. Vytvarujeme z neho guľôčky, ktoré obalíme v práškovom cukre, vložíme ich do formičky a prstom povytláčame tvar. Druhou stranou varechy urobíme v úliku otvor. Na krém zmiešame bielok s práškovým cukrom, zohrejeme nad parou a necháme vychladnúť. Maslo vytrepeme so žĺtkom. Obe zmesi spojíme, keď budú mať rovnakú teplotu, pomocou lyžičky dávame do otvoru každého úlika. Nakoniec uzatvoríme piškótou, aby krém nevytiekol. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |