SVIATOČNÉ PEČENIE S KORUNNÝM CUKROM - Bratislavské orechové rožky |
||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 6.12.2012 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Obdobie vianočných a novoročných sviatkov sa už tradične spája s pečením sladkých dobrôt. Radi by sme sa preto s vami podelili o obľúbené recepty, ktoré sú spestrením každej slávnostnej tabule. | ||
Obdobie vianočných a novoročných sviatkov sa už tradične spája s pečením sladkých dobrôt. Radi by sme sa preto s vami podelili o obľúbené recepty, ktoré sú spestrením každej slávnostnej tabule. Bratislavské orechové rožky Potrebujeme: · 250 g hladkej múky, · 100 g hrubej múky, · 50 g Korunného cukru práškového, · 50 g tuku, · 2 žĺtky, · 1 dcl mlieka, · 20 g droždia, · na hrot noža soli, · 1 žĺtok na potretie Plnka: · 150 g mletých orechov, · 100 g Korunného cukru práškového, · 3 dcl mlieka, · 100 g mletých piškót, · 2 PL rumu, · 1 vanilkový cukor Postup: Z múky, práškového cukru, rozpusteného tuku, žĺtkov, vlažného mlieka rozmiešaného s droždím a soľou vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme utierkou a odložíme na teplé miesto vykysnúť. Po vykysnutí a opätovnom vymiešaní utvoríme z cesta valček, z ktorého nakrájame cca 35 rožkov. Jednotlivé kúsky rozvaľkáme do tvaru elipsy a naplníme plnkou. Naplnené cesto zrolujeme do tvaru rožka, poukladáme na vymastený plech a necháme ešte vykysnúť na teplom mieste. Tesne pred vložením do rúry potrieme rozšľahaným žĺtkom. Plnka: mlieko a cukor privedieme do varu, pridáme mleté orechy a za stáleho miešania varíme ešte asi 2 minúty. Odstavíme z platne, pridáme zomleté piškóty, vanilkový cukor a rum a všetko premiešame. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |