Zimná zábava v Dolnom Rakúsku na mieru
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 6.12.2012 00:00
Kategória : Cestovanie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Zima je predo dvermi a zimné strediská u našich dolnorakúskych susedov sú plne vyzbrojené. Vo svojich strediskách okrem klasického lyžovania ponúkajú udržiavané bežkárske aj turistické trasy, korčuľovanie, sánkarske dráhy, či dokonca zimnú turistiku pri splne mesiaca a jazdy na saniach s konským záprahom. Samozrejmosťou sú aj investície do infraštruktúry a nových produktov, akým je Wintercard Dolného Rakúska. Na pokojný aj aktívny oddych ponúka zimný turizmus v Dolnom Rakúsku perfektné podmienky.

Zima je predo dvermi a zimné strediská u našich dolnorakúskych susedov sú plne vyzbrojené. Vo svojich strediskách okrem klasického lyžovania ponúkajú udržiavané bežkárske aj turistické trasy, korčuľovanie, sánkarske dráhy, či dokonca zimnú turistiku pri splne mesiaca a jazdy na saniach s konským záprahom. Samozrejmosťou sú aj investície do infraštruktúry a nových produktov, akým je Wintercard Dolného Rakúska. Na pokojný aj aktívny oddych ponúka zimný turizmus v Dolnom Rakúsku perfektné podmienky.

 

Ani nie 2 hodiny autom od Bratislavy ponúkajú dolnorakúske lyžiarske strediská v častiach Mostviertel a Viedenské Alpy dokopy skoro 200 km zjazdoviek. Okrem dostupnej vzdialenosti ponúkajú tieto lokality svojim hosťom rozmanitosť a výhodný pomer medzi cenou a službou. Dolné Rakúsko ponúka bohatý pôžitok zo zimy aj mimo svojich zjazdoviek. Na bežkárov čaká 740 kilometrov upravených tratí, len samotné bežkárske stredisko v Bärnkopf-Gutenbrunn, v časti Waldviertler,  má 140 km tratí. Panoramatická trať Wechsel-Semmering má 105 kilometrov a keďže je vo výškach od 1500 metrov nad morom, je tam vysoká záruka snehu. Ďalšími možnosťami sú zimné túry po upravených chodníkoch. Najmä oblasť mostviertelských Álp je preslávená svojimi nádhernými výhľadmi. Zimné radovánky si v Mostvierteli možno vychutnať i na snežniciach, sánkarskych dráhach, klzisku, či dokonca v saniach ťahaných konským záprahom. A tomu, kto chce zažiť niečo naozaj výnimočné, odporúčame prechádzku pri splne po upravených turistických chodníkoch, či s pozorovaním hviezd pod vedením miestnych sprievodcov.

 

Ponuky pre zimný šport

Jednou z noviniek, ktorá má za cieľ podporiť lyžiarsky šport, je Wintercard Dolného Rakúska. Produkt je určený najmä pre tých, ktorí na svah chodia pomenej, či by sa radi k lyžovaniu vrátili a chcú sa s ním pomaličky znovu zblížiť. S týmto skipassom preto nezískavate len vstup na vleky a lanovky, ale aj zapožičanie zimnej výstroje. Karta platí počas celej zimnej sezóny 2012/2013 ktorékoľvek tri dni, tie nemusia nasledovať za sebou, v 8 rôznych lyžiarskych strediskách. A to Annaberg, Hochkar, Lackenhof am Ötscher, Gemeindealpe Mitterbach, Mönichkirchen Mariensee, Salamander Skigebiet Puchberg, Zau[:ber:]g Semmering und St. Corona am Wechsel, ktoré majú dohromady k dispozícii takmer 120 km zjazdoviek.

Dôležitou výhodou je aj to, že karta je prenosná a flexibilná, preto je vhodná aj ako vianočný darček. Cena Wintercard pre dospelého je za 99 €, čiže kompletný deň na lyžovačke vrátane výstroje vychádza len na 33€. Karta pre mládež (ročníky 1994 -1997) zaplatia 90 €, a deti 60 €. Predáva sa na kase 8 zapojených stredísk alebo od 29. novembra 2012 bude aj v 201 predajniach Hoffer v Dolnom Rakúsku a Viedni.

 

Naďalej je obľúbená aj tzv. Ostalpenkard, sezónna karta, ktorá umožňuje neobmedzené používanie infraštruktúry v 31 lyžiarskych strediskách Dolného Rakúska, v Štajersku a vo Viedni. Tie dohromady pokrývajú až 300 km zjazdoviek. Ostalpenkard je personalizovaná karta platná celú zimnú sezónu a je cenovo výhodná pre tých, ktorí strávia minimálne 14 dní sezóny na svahu. Karta stojí 450 € pre dospelých, 342 € pre mládež a 225 € pre deti.

Rozvoj turizmu

Horský turizmus je v Dolnom Rakúsku sférou, na ktorú sa tento región vo svojej turistickej stratégii intenzívne zameriava. Cieľom je naďalej zlepšovať ponuky pre fanúšikov lyžovania, ale aj rozvíjať ďalšie aktivity. Len v samotnej Niederösterreichischen Bergbahnen - Beteiligungsgesellschaft m.b.H., ktorá prevádzkuje niekoľko horských stredísk, sa preinvestovalo 12,5 miliónov € do infraštruktúry a s investičným programom pokračuje. Na Annabergu sa investovalo do zasnežovania, požičovní a gastronómie, v Mönichkirchene Mariensee zase do infraštruktúry.

 

Aktívny rozvoj prebieha aj na ďalších miestach. Hochkar Sport GmbH & Co KG prebrala skupina Schröcksnadel-Gruppe a Krajina Dolného Rakúska. Vďaka tomu stredisko získalo investície v hodnote 5 miliónov eur, ktoré majú zabezpečiť, aby udržalo krok s dobou a bolo aj v budúcnosti pre hostí atraktívnou lokalitou a aj v budúcnosti garantovaná hosťom atraktívna ponuka.

Návštevníkov si Dolnorakúšania sľubujú aj od Svetového pohára FIS na Zau[:ber:]g Semmeringu  28. - 29. decembra 2012. Očakávajú, že na obrovský slalom a nočný slalom by mohlo prísť až 25 000 návštevníkov. Hostia zo strednej Európy sú pri tom veľmi dôležitou cieľovou skupinou, ktorá vlani využila až 60 000 ubytovaní. V Dolnom Rakúsku veria, že k ďalšiemu nárastu čísel a zvýšeniu atraktivity ich destinácií by mohla prispieť aj nová Wintercard so zapožičaním kompletnej výstroje.

 

 

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.