Hviezdou 13. plesu v opere kráľovná britpopu Sharleen Spiteri
Autor(ka) : GABIKA
Dátum a čas : 8.1.2013 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Už čoskoro navštívi Slovensko kráľovná britpopu Sharleen Spiteri. Líderka známej hudobnej skupiny Texas bude totiž hviezdou plesu, ktorá v sobotu 12. januára 2013 slávnostne otvorí tradičným úderom na gong 13. ples v opere, a tým otvorí aj tohtoročnú plesovú sezónu.

Už čoskoro navštívi Slovensko kráľovná britpopu Sharleen Spiteri. Líderka známej hudobnej skupiny Texas bude totiž hviezdou plesu, ktorá v sobotu 12. januára 2013 slávnostne otvorí tradičným úderom na gong 13. ples v opere, a tým otvorí aj tohtoročnú plesovú sezónu.

 

Ples v opere je najočakávanejším podujatím začínajúcej sa plesovej sezóny. Umelecký program tejto výnimočnej spoločenskej udalosti vždy púta vysokú pozornosť. Pripravuje sa niekoľko mesiacov vopred, pričom organizátori kladú veľkú pozornosť výberu popredných umelcov. Už tradične sa dostáva pocty otvoriť slávnostne Ples v opere rozozvučaním gongu speváčkam svetového mena. Na trinástom ročníku sa tejto čestnej úlohy zhostí kráľovná britpopu Sharleen Spiteri.

 

Preslávila ju hudobná skupina Texas

 

Pochádza z hudobníckej rodiny. Jej otec hral na gitaru, mama bola speváčkou. Charizmatická Sharleen má francúzsky, írsky, taliansky a maltský pôvod. Počas štúdia na akadémií Vale of Leven bola známa pod prezývkou Spit Dog, ako hviezda zábavného programu Tiswas. Skôr ako sa preslávila svojim hlasom,  bola kaderníčkou v Muirhead, North Lanarkshire. Hviezdna kariéra Sharleen Spiteri sa spája s rokom 1986,kedy založila s Johnnym McElhoneom kapelu Texas. V roku 1989 sa ich singel I Don't Want a Lover dostal do Top Ten.  Medzi najznámejšie hity Texasu patria Black Eyed Boy, Inner Smile, Say What You Want, Summer Son, či White On Blonde. Celosvetovo sa ich predaj odhaduje na viac ako 20 miliónov hudobných nosičov. V roku 2008 sa  Sharleen Spiteri rozhodla, že skúsi aj sólovú kariéru, a tak postupne vydala dva sólové albumy s názvami Melody a The movie song book.

 

 

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.