Tokajský výber 6 putňový: oficiálne Víno mesta Košice-Európske hlavné mesto kultúry 2013
Autor(ka) : Peter
Dátum a čas : 19.1.2013 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Na tento rok sa Košičania pripravovali s veľkým napätím. Východoslovenskej metropole bol prepožičaný titul Európske hlavné mesto kultúry 2013. Na oficiálnych akciách mesta sa bude prezentovať víno hlavného mesta európskej kultúry, ktorým je Tokajský výber 6 putňový z vinárstva Ostrožovič.

Na tento rok sa Košičania pripravovali  s veľkým napätím. Východoslovenskej metropole bol prepožičaný titul Európske hlavné mesto kultúry 2013. Na oficiálnych akciách mesta sa bude prezentovať víno hlavného mesta európskej kultúry,  ktorým je Tokajský výber 6 putňový z vinárstva Ostrožovič.

 

Titul Európske hlavné mesto kultúry je vždy na jeden rok prepožičaný Európskou úniou jednému, či viacerým európskym mestám, ktoré majú po celý rok možnosť predstaviť Európe svoj kultúrny život a jeho rozvoj. V priebehu celého roka Košice plánujú usporiadať desiatky verejných akcií – od pouličných vystúpení, výstav, koncertov až po kultúrne festivaly.  Slávnostné zahájenie projektu Európske hlavné mesto kultúry prebehne na rôznych miestach mesta v dňoch 19. a 20. januára 2013.

Titul Víno európskeho hlavného mesta kultúry prepožičal Tokajskému 6 putňovému výberu 2003 koncom minulého roka sám primátor mesta Košice pán Richard Raši.  Tokajský výber 6 putňový je vlajkovou loďou Tokajských výberov. Ručne oberané hrozná napadnuté ušľachtilou plesňou Botrytis Cinerea sa vyznačujú vysokým obsahom cukornatosti (obsahuje minimálne 150 g/l zostatkového cukru) a skutočne výnimočnou chuťou. Jeho konzumácia je preto určená pre tie najvzácnejšie priležitosti. 

Ako bude spojenie medzi Európskym mestom kultúry a Tokajským výberom 6 putňovým fungovať vysvetľuje Jaroslav Ostrožovič, majiteľ spoločnosti J & J Ostrožovič, ktorá tento nápoj vyrobila: „Európske hlavné mesto kultúry navštíví veľké množstvo hostí, ktorí budú vedením mesta oficiálne prijatí. A práve na týchto oficiálnych stretnutiach by sa na počesť mesta Košice malo pripíjať týmto Tokajským 6 putňovým výberom.

Vinárstvo J & J Ostrožovič každoročne boduje v prestížnych domácich a medzinárodných súťažiach. Od založenia tejto rodinnej firmy v roku 1990 sa počet ocenení z domova i zo sveta počíta na stovky.

Len v minulom roku získali produkty Ostrožovič ocenenia napr. na Vinalies France, Bacchus Španielsko, Finger Lakes International Wine Competition USA, AWC vienna, VI Concurso Internacionale De VINHOS DO BRASIL, Košické slávnosti vína či Metro víno roku. „Ocenenia na vinárskych súťažiach nám prinášajú pocit veľkého zadosťučinenia a sme na ne veľmi hrdí. Berieme ich ako jedno z hlavných ocenení našej práce,“ prezradil majiteľ spoločnosti Jaroslav  Ostrožovič. 

           



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.