Plnené čokoládové srdiečka |
||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 13.2.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Náročnosť: Ľahká príprava | ||
Náročnosť: Ľahká príprava Doba prípravy: asi 20 minút Doba pečenia: asi 10 minút Stačí na: asi 15 kusov Prísady: Na cesto:
Na náplň:
Na ozdobenie:
Ešte potrebujeme:
Príprava: 1. Na prípravu cesta preosejeme do misy múku a kakao. Pridáme cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín a všetko ručne spracujeme dohladka. Cesto postupne vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát s hrúbkou asi 3 mm. Formičkou vykrojíme 30 srdiečok, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 10 minút 2. Srdiečka stiahneme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť. 3. Na prípravu náplne rozpustíme svetlú polevu podľa návodu na obale. Maslo, práškový cukor a arómu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Vmiešame 1/3 rozpustenej polevy, zvyšok polevy necháme vo vodnom kúpeli, aby poleva nestuhla. Vždy 2 srdiečka zlepíme náplňou. 4. Tmavú polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Srdiečka ozdobíme tmavou a svetlou polevou a posypeme cukrovým zdobením. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |