Recepty, ktoré z nových polievok Knorr exkluzívne pripravili kuchári z Kuchárskeho štúdia Unilever Food Solutions |
||
Autor(ka) : eva Dátum a čas : 19.2.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Z mlieka, vajec, múky, soli a zelenej vňate petržlenu alebo pažítky pripravíme hladké cestíčko, z ktorého upečieme na tukom miernie potretej panvici zlatisté slané palacinky. Palacinky | ||
Slepačí krém s fritátovými rezancami 10 porcií Suroviny: 360 g Knorr Hydinový krém 2500 ml Voda 100 ml Rama Cremefine Profi Na varenie 2 ks Vajce 250 ml Mlieko 150 g Hrubá múka 200 ml Rama Culinesse Profi 10 g Soľ 10 g Petržlenová vňať/Pažítka 600 g Sliepka Postup: Z mlieka, vajec, múky, soli a zelenej vňate petržlenu alebo pažítky pripravíme hladké cestíčko, z ktorého upečieme na tukom miernie potretej panvici zlatisté slané palacinky. Palacinky po vychladnutí nakrájame na dlhé tenké rezance. Dáme variť sliepku a Knorr Hydinový krém pripravíme podľa návodu, pričom vodu na polievku môžeme nahradiť neslaným vývarom zo sliepky. Polievku zjemníme rastlinným krémom a pri podávaní vkladáme bylinkové rezance a pokrájane slepačie mäso (ktoré môžeme prípadne orestovať do chrumkava). Tip: do polievky môžeme pridať trochu kurkumy a dostaneme nádhernú žltú farbu alebo môžeme pridať krátko opečenú jarnú zeleninu. Špenátová polievka s vajcom a zakysaným krémom 10 porcií Suroviny: 275 g Knorr Špenátová polievka 2500 ml Voda 100 ml Rama Cremefine Fraiche 5ks Vajce 5 g Klíčky z hrášku Postup: Polievku pripravíme podľa návodu a ku koncu varu zjemníme zakysaným krémom. Vajíčko uvaríme na tvrdo. Pri podávaní vkladáme do polievky na drobno nasekané vajce a posypeme klíčkami. Tip: polievku môžeme doplniť o čerstvo pripravené orestované chlebové kocky alebo použiť Knorr Chlebové krutóny. Hubová polievka z kuriatok s petržlenovými knedličkami 10 porcií Suroviny: 225 g Knorr Kuriatková polievka 2500 ml Voda 100 ml Rama Cremefine Profi Na varenie 35 g Veka 50 ml Mlieko 20 g Maslo 1 ks Vajce 6 g Soľ 10 g Mletý muškátový kvet 10 g Mleté korenie 20 g Petržlenová vňať/Pažítka 30 g Strúhanka Postup: Veku nakrájame na kocky, pokvapkáme mliekom a necháme postáť. Maslo vyšľaháme s vajcom, okoreníme, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a zamiešame s navlhčenou vekou. Pridáme strúhanku a dôkladne zamiešame. Z hmoty tvarujeme knedličky, ktoré uparíme, alebo uvaríme v osolenej vode. Kuriatkovú polievku pripravíme podľa návodu na obale a zjemníme rastlinným krémom. Pri servírovaní vkladáme knedličky do polievky. Tip: Knedličky môžeme ochutiť PRIMERBA Bylinkami, alebo pridaním slaniny, či restovanej zeleniny. Paradajková polievka Caprese s bazalkovými crostini 10 porcií Suroviny: 325 g KNORR Paradajková polievka s bylinkami 2500 ml Voda 10 ks Malé paradajky 10 ks Malá Mozzarella 50 ml Rastlinný olej 5 g KNORR PRIMERBA Bazalka 10 plátkov Chleba 2 g Aceto Balsamico sirup Postup: Zmes na paradajkovú polievku nasypeme do vriacej vody a 5 minút povaríme na miernom teple. Paradajku prekrojíme a preložíme plátkom nakrájanej mozzarelly. Plárky chleba pokvapkáme olejom, do ktorého sme zamiešali PRIMERBA Bazalku a opečieme do chrumkava. Preloženú paradajku s mozzarellou prehrejeme krátko pod salamandrom, položíme do stredu taniera a prelejem paradajkovou polievkou. Pri servírovaní doplníme o chlebové crostini a kvapky balzamikového sirupu. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |