SO SUŠIENKAMI OREO ZVLÁDNE PRIPRAVIŤ ORIGINÁLNY DEZERT OCKO, AJ VÁŠ MALÝ NEZBEDNÍK
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 21.2.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Každý správny ocko má so svojimi ratolesťami najrôznejšie rituály, ktoré s veľkou radosťou dodržiavajú. A pretože ockovia aj deti milujú dobrôtky od výmyslu sveta a najviac im chutia, keď si ich môžu sami spoločne pripraviť, varenie všelijakých mlsnôtok patrí k ich najobľúbenejším rituálom. Lahodné sušienky Oreo pre vás pripravili tipy na jednoduché recepty, vďaka ktorým deti spoločne s ockom vyčarujú za chvíľku najrôznejšie dezerty. Nebojte sa, vaša kuchyňa po tomto pečení nebude vyzerať ako po nájazde stáda splašených koní!

Každý správny ocko má so svojimi ratolesťami najrôznejšie rituály, ktoré s veľkou radosťou dodržiavajú. A pretože ockovia aj deti milujú dobrôtky od výmyslu sveta a najviac im chutia, keď si ich môžu sami spoločne pripraviť, varenie všelijakých mlsnôtok patrí k ich najobľúbenejším rituálom. Lahodné sušienky Oreo pre vás pripravili tipy na jednoduché recepty, vďaka ktorým deti spoločne s ockom vyčarujú za chvíľku najrôznejšie dezerty. Nebojte sa, vaša kuchyňa po tomto pečení nebude vyzerať ako po nájazde stáda splašených koní!

Z dvoch kakaových koliesok ukrývajúcich jemnú voňavú náplň s vanilkovou príchuťou, ktoré si obľúbili nielen deti, ale aj rodičia na celom svete, sa dajú ľahko a rýchlo vyčarovať najrôznejšie delikatesy. A vďaka nezabudnuteľnému rituálu „Otoč. Oblíž. Omliekuj!“ bude pri varení o zábavu postarané. Tak hurá do toho, pripravte si potrebné ingrediencie, poriadnu zásobu mlieka (pretože je jasné, že všetci budú sušienky Oreo ujedať) a začíname! (samozrejme, mamičky môžu povzbudzovať).

ZMRZLINOVÉ KOŠÍČKY

Príprava tejto dobrôtky nezaberie viac ako 15 minút, čo je pre ocka aj malého nezbedníka tak akurát.

Čo budete potrebovať: 12 kúskov jemne podrvených sušienok Oreo, 3 lyžice zmäknutého margarínu, 217 g vanilkovej zmrzliny (alebo takej, ktorú máte najradšej), 100 g čokoládového sirupu, šľahačku, farebné cukrárske ozdôbky a 12 košíčkov na muffiny.   

Ako na to: Podrvené sušienky Oreo sa zmiešajú s margarínom a zmes sa vymieša do hladka. Hotové cesto potom môžu deti natlačiť do pripravených košíčkov, určite ich to bude baviť. Ockovia môžu pomáhať a pridávať na naplnené košíčky zmrzlinu a navrch šľahačku. Kto bude košíčky posýpať ozdôbkami to už necháme na vás :-). Skôr ako sa do dobroty pustíte, nechajte košíčky stuhnúť v chladničke približne 3 hodiny.

MINI CHEESECAKE

Za desať minút pripravíte takú mňamku, že ju budete musieť schovať, aby vám ju zvyšok rodiny celú nezjedol.

Čo budete potrebovať: 400 g syra Philadelphia, 75 g cukru, 2 vajíčka, 12 kúskov sušienok Oreo, rozpustenú čokoládu, alebo čokoládovú polevu na ozdobu a 12 papierových košíčkov na muffiny.

Ako na to: Dospelý rozohreje rúru na 180 stupňov. Medzitým rozmiešajte vo veľkej mise syr s cukrom do hladka. Potom pridajte vajcia, každé zvlášť. Po pridaní každého vajca zmes poriadne zamiešajte, aby sa zmes spojila. Na dno každého košíčka položte sušienku Oreo a prelejte ju syrovou zmesou. Pečte 18 – 20 minút, kým nebudú koláčiky hotové aj uprostred (otestujte pomocou špajle), nechajte vychladnúť a odložte ich na 3 hodiny do chladničky. Pred tým, ako sa do koláčikov pustíte, ozdobte ich rozpustenou čokoládou, alebo polevou.

OREOVOCNÝ SEN

Túto pochúťku zvládnu aj kuchári začiatočníci!

Čo budete potrebovať: 6 kúskov sušienok Oreo, 450 g jahodového jogurtu, 100 g z každého druhu ovocia: čučoriedky, maliny a nakrájané jahody.

Ako na to: Najskôr nalámte sušienky Oreo na kúsky a potom si môžete dať závody, kto prvý navrství jednotlivé ingrediencie do pripravených pohárov. Na dno sa naleje polovička jogurtu, potom zmiešané kúsky ovocia so sušienkami, opäť jogurt a nakoniec zvyšok ovocia. Môžete sa do dobroty hneď pustiť, alebo nechajte poháre chladiť v chladničke.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.