VEĽKONOČNÝ BARANČEK |
||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 7.3.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame s cukrom a maslom asi ¼ hodinu. Potom pridáme polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a nakoniec so snehom z bielkov | ||
Potrebujeme: · 2 celé vajcia, · 100 g Korunného cukru krupicového, · 80 g masla, · 180 g polohrubej múky, · 1 lyžička prášku do pečiva, · vanilkový cukor, · citrónová kôra, · hrozienka na ozdobu, · Korunný cukor práškový mlynček. Uvedené množstvo je určené pre malú až stredne veľkú formu. Postup: Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame s cukrom a maslom asi ¼ hodinu. Potom pridáme polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a nakoniec so snehom z bielkov. Pripravené cesto dáme do dobre vymastenej formy. Pečieme v predhriatej rúre asi 45 minút najskôr na 200˚C, po 15 minútach znížime na 180˚C. Po upečení necháme barančeka vo forme, kým sa cesto trochu oddelí od stien formy. Potom ho vyklopíme. Dve hrozienka dáme na miesto očí a nosa. Výdatne pocukrujeme Korunným cukrom v mlynčeku. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |