KYSNUTÝ VENIEC |
||
Autor(ka) : Lenka; Dátum a čas : 12.3.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Múku preosejeme do misy a dôkladne premiešame s droždím. Pridáme ostatné prísady a spracujeme elektrickým ručným mixérom, miešame asi 5 minút najprv na najnižšej a potom na najvyššiu rýchlosť. | ||
Potrebujeme: 500 g hladkej múky 1 balíček sušeného droždia 50 g Korunného cukru krupicového 1 balíček vanilkového cukru 2 vajcia 1 bielok 250 ml vlažnej smotany olej a hrubá múka na vymastenie a vysypanie formy Korunný cukor práškový - mlynček Postup: Múku preosejeme do misy a dôkladne premiešame s droždím. Pridáme ostatné prísady a spracujeme elektrickým ručným mixérom, miešame asi 5 minút najprv na najnižšej a potom na najvyššiu rýchlosť. Dôkladne premiesime a vytvoríme vláčne cesto. To dáme do vymastenej a vysypanej formy na veniec a necháme na teplom mieste vykysnúť po dobu cca 30 minút. Potom pečieme v predhriatej rúre asi 35 minút pri teplote 175 - 200 stupňov. Dostatočné prepečenie zistíme pomocou špajdle - šetrne ju zapichneme do múčnika a vytiahneme ju. Ak je ešte vlhká, pečieme ďalej. Akonáhle sú na nej sú suché omrvinky, je veniec hotový. Vyberieme ho z rúry, necháme ešte chvíľu vo forme. Po chvíli sa upečené cesto odtiahne od okrajov. Vtedy snímeme postranné časti formy a veniec vyklopíme na podnos. Po vychladnutí pocukrujeme veniec Korunným cukrom práškovým v mlynčeku. Veniec môžeme ozdobiť mašľou a do stredu naaranžovať veľkonočné vajíčko. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |