KYSNUTÝ VENIEC
Autor(ka) : Lenka;
Dátum a čas : 12.3.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Múku preosejeme do misy a dôkladne premiešame s droždím. Pridáme ostatné prísady a spracujeme elektrickým ručným mixérom, miešame asi 5 minút najprv na najnižšej a potom na najvyššiu rýchlosť.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

1 balíček sušeného droždia

50 g Korunného cukru krupicového

1 balíček vanilkového cukru

2 vajcia

1 bielok

250 ml vlažnej smotany

olej a hrubá múka na vymastenie a vysypanie formy

Korunný cukor práškový - mlynček

Postup:

Múku preosejeme do misy a dôkladne premiešame s droždím. Pridáme ostatné prísady a spracujeme elektrickým ručným mixérom, miešame asi 5 minút najprv na najnižšej a potom na najvyššiu rýchlosť. Dôkladne premiesime a vytvoríme vláčne cesto. To dáme do vymastenej a vysypanej formy na veniec a necháme na teplom mieste vykysnúť po dobu cca 30 minút. Potom pečieme v predhriatej rúre asi 35 minút pri teplote 175 - 200 stupňov. Dostatočné prepečenie zistíme pomocou špajdle - šetrne ju zapichneme do múčnika a vytiahneme ju. Ak je ešte vlhká, pečieme ďalej. Akonáhle sú na nej sú suché omrvinky, je veniec hotový. Vyberieme ho z rúry, necháme ešte chvíľu vo forme. Po chvíli sa upečené cesto odtiahne od okrajov. Vtedy snímeme postranné časti formy a veniec vyklopíme na podnos. Po vychladnutí pocukrujeme veniec Korunným cukrom práškovým v mlynčeku. Veniec môžeme ozdobiť mašľou a do stredu naaranžovať veľkonočné vajíčko.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.