PIŠKÓTOVÁ ROLÁDA
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 14.3.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Jemne vymiešame maslo, postupne pridáme Korunný cukor na pečenie, vanilkový cukor, 5 žĺtkov a um. Z bielkov ušľaháme pevný sneh a rozotrieme ho na hmotu zo žĺtkov a masla.

Cesto:

·         75 g mäkkého masla

·         75 g Korunného cukru krupicového

·         1 balíček vanilkového cukru

·         5 vajec

·         2 lyžice umu

·         75 g hladkej múky

·         1 lyžička prášku do pečiva

Plnka:

·         0,5 l šľahačky

·         hrsť malých kúskov kandizovaného ovocia

·         Korunný cukor práškový - mlynček

Jemne vymiešame maslo, postupne pridáme Korunný cukor na pečenie, vanilkový cukor, 5 žĺtkov a um. Z bielkov ušľaháme pevný sneh a rozotrieme ho na hmotu zo žĺtkov a masla. Zmiešame múkou s práškom do pečiva, nasypeme na sneh z bielkov a všetko opatrne premiešame. Cesto rozotrieme na vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri teplote 185 ° C po dobu asi 12 - 15 minút. Upečený plát hneď vyklopíme na papier posypaný Korunným cukrom múčkou a zrolujeme. Po vychladnutí naplníme zmesou dotuha vyšľahanej smotany s kúskami kandizovaného ovocia a dáme vychladiť do chladničky. Pred podávaním ozdobíme Korunným cukrom múčkou v mlynčeku.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.