Jarný broskyňový koláč
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 9.3.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Prísady:

Doba prípravy: asi 30 minút

Doba pečenia: asi 25 minút

 

 

Na cesto:

  • 200 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 200 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 3 vajcia
  • 200 g hladkej múky
  • 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

 

Na náplň:

  • 2 broskyňové kompóty (hmotnosť po odkvapkaní à 470 g)
  • 2 balíčky (à 40 g) Zlatého klasu Dr.Oetker
  • 750 ml mlieka
  • 50 g cukru
  • 2 balíčky Tortového želé číreho Dr.Oetker
  • 500 ml šťavy z kompótu (prípadne doplnenej vodou)

 

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie (30 x 40 cm)
  • sitko

 

Príprava:

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Zmiešame múku s kypriacim práškom a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi.
  2. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

 

Elektrická rúra:            170 °C

Teplovzdušná rúra:     150 °C

Plynová rúra:           stupeň 3

 

 

Doba pečenia: asi 25 minút

 

  1. Na prípravu náplne necháme kompóty odkvapkať na sitku a šťavu pritom zachytíme.
  2. Oba zlaté klasy uvaríme naraz podľa návodu na obale, avšak iba so 750 ml mlieka a 50 g cukru. Ešte horúci puding nalejeme na vychladnutý korpus a poukladáme naň odkvapkané broskyne reznou stranou nadol.
  3. Odmeranú šťavu z kompótu zmiešame s tortovým želé a pripravíme podľa návodu na obale (bez cukru). Broskyne polejeme mierne vychladnutým želé a necháme v chladničke stuhnúť.

 

TIP: Koláč môžeme obmeniť a náplň pripraviť z Pudingu Originál s čokoládovou príchuťou Dr.Oetker.

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.