Rozkvitnutá parížska torta
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 15.3.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Prísady:

Doba prípravy: asi 30 minút

Doba pečenia: asi 35 minút

Doba chladenia: 3 hodiny, najlepšie cez noc

 

Prísady:

 

Na krém:

  • 1 balenie krému z Parížskej torty Dr.Oetker
  • 400 – 500 ml smotany na šľahanie
  • 3 banány

 

 

Na cesto:

  • 1 balenie korpusu z Parížskej torty Dr.Oetker
  • 260 ml vody
  • 30 ml oleja
  • 2 vajcia

 

 

Na ozdobenie:

  • 1 balenie Kvetín oblátkových Dr.Oetker

 

Ešte potrebujeme:

  • tortovú formu (Ø 26 cm)

 

 

Príprava:

  1. Na prípravu krému zvaríme obsah so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) so smotanou podľa návodu na obale a odložíme na 3 hodiny, najlepšie cez noc, do chladničky.
  2. Na prípravu cesta zmiešame obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

 

Elektrická rúra:            150 °C

Teplovzdušná rúra:     130 °C

Plynová rúra:           stupeň 2 – 3

 

Doba pečenia: asi 35 minút

 

  1. Po upečení necháme korpus vychladnúť, uvoľníme z formy a korpus jedenkrát pozdĺžne rozrežeme.
  2. Banány olúpeme, pozdĺžne prekrojíme a položíme na spodný diel korpusu.
  3. Vychladnutý krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Polovicu krému nanesieme na banány, uhladíme a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Tortu odložíme do chladničky.
  4. Tortu pred podávaním dozdobíme oblátkovými kvetinkami.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.