Tymianovo-parmezánové guľky s cestovinami
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 4.4.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Mleté mäso, strúhaný parmezán, tymian a dve lyžice oleja zmiešajte a ochuťte soľou a mletým korením. Zo zmesi vytvorte guľôčky s priemerom 2 cm.

Recepty Lenky Požárovej pre omáčky Dolmio

 

Pre 4 osoby

Príprava 30 min.

 

400 g cestovín (napr. špagety alebo linguine)

500 g / 1 sklenený pohár omáčky Dolmio Bolognese original

500 g mletého mäsa (bravčového, hovädzieho alebo mix oboch)

70 g strúhaného parmezánu + na ozdobu

2 vrchovaté lyžice otrhaného čerstvého tymianu + na ozdobu

soľ

mleté korenie

olivový olej

 

Mleté mäso, strúhaný parmezán, tymian a dve lyžice oleja zmiešajte a ochuťte soľou a mletým korením. Zo zmesi vytvorte guľôčky s priemerom 2 cm.

 

Do misky s olivovým olejom si namočte prsty a guľôčky potrite olejom. Klaďte ich na zapekaciu misu. Vložte do rúry prepnutej na gril a pečte dozlatista (asi 15 minút).

 

Cestoviny uvarte podľa návodu „al dante“, sceďte a prehrejte s omáčkou.

 

Do hlbokých tanierov rozložte cestoviny, do nich posaďte mäsové guľky, polejte šťavou z výpeku a ozdobte strúhaným parmezánom a tymianom.

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.