Hravé veľkonočné pečenie – Ovocné kocky
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 27.3.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Veľká noc patrí medzi sviatky, kedy je vhodná príležitosť stretnúť sa a posedieť s rodinou, priateľmi či známymi. Popri bujarej nálade a veľkonočných zvykoch nechýba samozrejme dobré jedlo. Typické veľkonočné dobroty (dusená šunka, údeniny, chren, vajíčka) bývajú doplnené aj sladkými maškrtami.

Veľká noc patrí medzi sviatky, kedy je vhodná príležitosť stretnúť sa a posedieť s rodinou, priateľmi či známymi. Popri bujarej nálade a veľkonočných zvykoch nechýba samozrejme dobré jedlo. Typické veľkonočné dobroty (dusená šunka, údeniny, chren, vajíčka) bývajú doplnené aj sladkými maškrtami. 

 

Pripravte pre svojich veľkonočných hostí netradičný zákusok – napríklad v podobe pudingového dezertu. Recepty na pudingové dobroty nájdete aj na www.podravka.sk. Keďže významnou zložkou týchto maškŕt sú pudingy, stavte na kvalitu a použite prémiové pudingy  značky Dolcela od Podravky. Vyznačujú sa jedinečnou krémovou chuťou a neodolateľnou opojnou vôňou. Vďaka nim budú sladké dobroty ešte chutnejšie a voňavejšie. Podľa potreby môžete vyskúšať z rôznych príchutí, napríklad Bourbon Vanilka alebo Čokoláda.

 

OVOCNÉ KOCKY

 

Piškótové cesto:

6 vajec

100 g cukru

50 g hladkej múky

25g kakaa

½ prášku do pečiva

 

Krém:

1 Dolcela prémium puding s príchuťou čokoláda

400 ml mlieka

60 g cukru

100 g čokolády na varenie

20 g masla

šťava z 1 pomaranča

1 marhuľový kompót (470g odkvapkanej  hmoty)

1 tortové želé číre

2 balenia šľahačky v prášku

200 ml mlieka

 

Vajcia a cukor vymiešajte elektrickým mixérom do peny. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Zmes vylejte na plech (33 x 19 cm), vyloženým papierom na pečenie. Pečte okolo 30 minút v rúre zohriatej na 180°C. Pudingový prášok zmiešajte s cukrom a 6 lyžicami mlieka a dobre premiešajte. Zvyšok mlieka uvarte, pridajte pripravenú zmes a varte za stáleho miešania približne 2 minúty. Nakoniec pridajte rozpustenú čokoládu.

Do ochladeného pudingu elektrickým mixérom primiešajte vymiešané maslo tak, aby ste získali krém. Piškótové cesto pokvapkajte pomarančovou šťavou, natrite krémom a na krém poukladajte marhule nakrájané na plátky. Podľa návodu na použitie si pripravte tortové želé a prelejte ho po ovocí na koláči. Do studeného mlieka pridajte prášok na šľahačkovú penu z vrecúška, zmiešajte a mixujte elektrickým mixérom, kým nezískate tuhú penu. Pripravenú šľahačkovú penu natrite na koláč, dobre ochlaďte a podávajte.

 

Rada: Namiesto marhúľ môžete použiť iný kompót alebo sezónne ovocie.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.