Kačacie prsia so slivkovou omáčkou s portským vínom |
||
Autor(ka) : Peter Dátum a čas : 28.3.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Slivky potrieme olejom. Na priamom, stredne silnom žiari ich pod poklopom grilujeme približne 4 minúty, kým sa do nich zľahka neotlačia mreže roštu a slivky nezmäknú. | ||
Pre 4 osoby doba prípravy: 30 minút spôsob grilovania: priamy stredne silný žiar (175 – doba grilovania: približne 12 minút na omáčku 1 lyžica olivového oleja 125 ml portského vína 3 lyžice cukru 1 šalotka, pokrájaná na tenké kolieska údená soľ čerstvo namleté čierne korenie na koreniacu zmes 1 lyžica údenej soli 1 lyžica hrubozrnnej morskej soli 1 lyžica hnedého cukru 4 filety z vykostených kačacích pŕs, zhruba po 1 lyžica olivového oleja 1. Gril pripravíme na priamy, stredne silný žiar. Grilovací rošt očistíme kefou. 2. Slivky potrieme olejom. Na priamom, stredne silnom žiari ich pod poklopom grilujeme približne 4 minúty, kým sa do nich zľahka neotlačia mreže roštu a slivky nezmäknú. Jedenkrát ich obrátime. Slivky zložíme z grilu, vložíme do stredne veľkého hrnca a spolu s portským, cukrom a šalotkou privedieme k varu. Na miernom ohni približne 10 minút povaríme, pritom sem tam zamiešame. Hrniec zložíme zo sporáka a slivky v omáčke opatrne roztlačíme vareškou. Omáčku prepasírujeme cez hrubšie sitko do misy, súčasne sa snažíme cedidlom pretlačiť čo najviac ovocnej dužiny. Zvyšok dužiny so šupkami vyhodíme. Omáčku dochutíme údenou soľou a korením a krátko pred podávaním ju opäť ohrejeme. 3. Prísady na koreniacu zmes premiešame v menšej miske. Kačacie prsia vložíme do veľkého uzatvárateľného igelitového vrecka a pridáme koreniacu zmes. Vrecko zatvoríme a pretrepeme, aby sa mäso po celom povrchu pokrylo korením. Necháme 10 minút odstáť pri izbovej teplote, potom mäso vyberieme z vrecúška, osušíme papierovou utierkou a zľahka potrieme olejom. 4. Grilovací rošt očistíme kefou. Kačacie prsia grilujeme na priamom, stredne silnom žiari zakryté približne 8 minút, kým nedosiahnu požadovaný stupeň prepečenia. Jedenkrát ich obrátime. Pred podávaním necháme 5 minút odpočinúť, potom ich nakrájame asi na Údená soľ grilovacej koreniacej zmesi dodá ďalšie chuťové nuansy, ale súčasne uvoľní svalové vlákna mäsa, vďaka čomu sú kačacie prsia ešte krehkejšie. Zdroj : WEBER ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |