Keď Veľká noc zachutí - Cheesecake
Autor(ka) : eva
Dátum a čas : 5.4.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Veľká noc prináša do všetkých domácností jar a radosť. Tieto tradičné sviatky majú zabezpečiť zdravie, čistotu, plodnosť a vyhnať z tela všetko zlé. Stoly v domácnostiach sú vyzdobené kraslicami a rozkvitnutými halúzkami, v každej domácnosti vidíme symboly ako korbáčiky či ovečky. Medzi zaužívané tradície patrí nielen jarná výzdoba, ale aj obľúbené jedlá z bryndze a syrov. Inšpirujte sa jarnými receptami s produktmi Liptov!

Veľká noc prináša do všetkých domácností jar a radosť. Tieto tradičné sviatky majú zabezpečiť zdravie, čistotu, plodnosť a vyhnať z tela všetko zlé. Stoly v domácnostiach sú vyzdobené kraslicami a rozkvitnutými halúzkami, v každej domácnosti vidíme symboly ako korbáčiky či ovečky. Medzi zaužívané tradície patrí nielen jarná výzdoba, ale aj obľúbené jedlá z bryndze a syrov. Inšpirujte sa jarnými receptami s produktmi Liptov!

 

Počas veľkonočných sviatok, kedy si doprajeme viac jedla ako počas zvyšku roka sa snažíme pripraviť si zdravé a chutné jedlá, aby sme sa neprejedali ako počas Vianoc. Produkty Liptov, ktoré sú bez konzervačných látok, či iných umelých prísad, vám zachutia len tak samostatne, ale aj ako ingrediencia v  receptoch. Nechajte sa inšpirovať a pripravte pre svoju rodinu a hostí lahodné jedlá a syrové chuťovky. V kombinácii so zeleninou vaše telo obohatia o potrebné vitamíny, vlákninu a energiu. 

 

 „Kravy, ktoré nám poskytujú mlieko, sa pasú väčšinu roka na horských pasienkoch. Vďaka rozmanitému zloženiu tráv horských a podhorských oblastí je toto mlieko bohaté na aromatické látky a vitamín A. Preto Liptov maslo, syry a bryndza vynikajú svojimi unikátnymi vlastnosťami, akými sú príjemná vôňa, sýtejšia farba a tradičná lahodná chuť,“ uviedla Kristína Grófová, Brand manažérka značky Liptov a líderka projektu Zelený Liptov.

 

Cheesecake

6 porcií, príprava 45 minút

 

1 lístkové cesto (zabalené do ruličky v papieri)

200 ml kyslej smotany

70 g tvarohu

200 g Liptov Bryndze

2 vajíčka

½ ČL kurkumy

soľ a korenie

20 g červenej papriky nakrájanej na kocky

30 g na slížiky posekanej cukiny

2 ČL rasca na posypanie

 

Zo smotany, tvarohu, Liptov Bryndze, vajíčka, kurkumy, soli a korenia vymixujeme hladkú hmotu. Potom do nej pridáme na maličké pásiky posekanú papriku a cukinu. Cesto rozvinieme a pokrájame na 6 kusov. Každý kúsok vložíme do jednej formičky, pretŕčajúce cesto odtrhneme. Do formičiek na cesto nalejeme pripravenú zmes, ktorú plníme asi 3 mm pod okraj a posypeme rascou. Pečieme na 200°C asi 15-20 minút.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.