Keď Veľká noc zachutí - Cheesecake |
||
Autor(ka) : eva Dátum a čas : 5.4.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Veľká noc prináša do všetkých domácností jar a radosť. Tieto tradičné sviatky majú zabezpečiť zdravie, čistotu, plodnosť a vyhnať z tela všetko zlé. Stoly v domácnostiach sú vyzdobené kraslicami a rozkvitnutými halúzkami, v každej domácnosti vidíme symboly ako korbáčiky či ovečky. Medzi zaužívané tradície patrí nielen jarná výzdoba, ale aj obľúbené jedlá z bryndze a syrov. Inšpirujte sa jarnými receptami s produktmi Liptov! | ||
Veľká noc prináša do všetkých domácností jar a radosť. Tieto tradičné sviatky majú zabezpečiť zdravie, čistotu, plodnosť a vyhnať z tela všetko zlé. Stoly v domácnostiach sú vyzdobené kraslicami a rozkvitnutými halúzkami, v každej domácnosti vidíme symboly ako korbáčiky či ovečky. Medzi zaužívané tradície patrí nielen jarná výzdoba, ale aj obľúbené jedlá z bryndze a syrov. Inšpirujte sa jarnými receptami s produktmi Liptov! Počas veľkonočných sviatok, kedy si doprajeme viac jedla ako počas zvyšku roka sa snažíme pripraviť si zdravé a chutné jedlá, aby sme sa neprejedali ako počas Vianoc. Produkty Liptov, ktoré sú bez konzervačných látok, či iných umelých prísad, vám zachutia len tak samostatne, ale aj ako ingrediencia v receptoch. Nechajte sa inšpirovať a pripravte pre svoju rodinu a hostí lahodné jedlá a syrové chuťovky. V kombinácii so zeleninou vaše telo obohatia o potrebné vitamíny, vlákninu a energiu. „Kravy, ktoré nám poskytujú mlieko, sa pasú väčšinu roka na horských pasienkoch. Vďaka rozmanitému zloženiu tráv horských a podhorských oblastí je toto mlieko bohaté na aromatické látky a vitamín A. Preto Liptov maslo, syry a bryndza vynikajú svojimi unikátnymi vlastnosťami, akými sú príjemná vôňa, sýtejšia farba a tradičná lahodná chuť,“ uviedla Kristína Grófová, Brand manažérka značky Liptov a líderka projektu Zelený Liptov. Cheesecake 6 porcií, príprava 45 minút 1 lístkové cesto (zabalené do ruličky v papieri) 200 ml kyslej smotany 70 g tvarohu 200 g Liptov Bryndze 2 vajíčka ½ ČL kurkumy soľ a korenie 20 g červenej papriky nakrájanej na kocky 30 g na slížiky posekanej cukiny 2 ČL rasca na posypanie Zo smotany, tvarohu, Liptov Bryndze, vajíčka, kurkumy, soli a korenia vymixujeme hladkú hmotu. Potom do nej pridáme na maličké pásiky posekanú papriku a cukinu. Cesto rozvinieme a pokrájame na 6 kusov. Každý kúsok vložíme do jednej formičky, pretŕčajúce cesto odtrhneme. Do formičiek na cesto nalejeme pripravenú zmes, ktorú plníme asi 3 mm pod okraj a posypeme rascou. Pečieme na 200°C asi 15-20 minút. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |