Kuracie stehná s rajčinami
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 30.11.2000 11:32
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Ľahké, rýchle, chutné ….



Potrebujeme:
4 kuracie stehná, tymian, 2 lyžičky provensálskeho korenia, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, 100ml oleja, 2 žemle, 40g strúhaného syra, 6 rajčín, 2 lyžice masla, 3 strúčiky cesnaku, 30 Dg Lučiny, 150ml bieleho jogurtu, 2 lyžice citrónovej šťavy.


Postup:
Asi jednu lyžičku provensálskeho korenia zmiešame s čerstvým alebo sušeným tymianom, soľou, korením, paprikou a olejom.
Touto zmesou potierame stehná a necháme ich niekoľko hodín marinovať v chladničke. Potom ich upečieme v rúre.
Medzitým so žemlí odkrojíme kôrku a striedku rozdrobíme. Syr premiešame so zvyšným korením a žemľou.
Túto hmotu nanesieme na rozpolené rajčiny a na vrch poukladáme kúsočky masla.
V predhriatej rúre zapečieme.

Dobrú chuť...



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.