5 tipov na skvelé toasty, ktoré vám budú chutiť
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 24.4.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

1) Zapečené toasty s nivou a špargľou

1)      Zapečené toasty s nivou a špargľou

 

Suroviny:

·         Svetlý toastový chlieb Penam 250 g

·         1 ks špargle

·         50 g bravčovej šunky

·         50 g syra niva

 

Časová náročnosť: 15 min

 

Postup:

Na ľahko opečený toast uložíme plátky plesňového syra, na slížiky nakrájanú šunku a  kúsky špargle, ktorú sme uvarili do mäkka. Prikryjeme druhým opečeným toastom a dáme a zapiecť do rúry v zapekacej miske, pokým sa syr krásne neroztečie.

 

Tip: namiesto plesňového syra môžeme použiť kozí syr .

 

 

2)      Minirolky z toastového chleba

 

Suroviny:

·         Svetlý toastový chlieb Penam 250 g 

·         1 smotanová nátierka

·         50 g údeného lososa

·         pažítka

 

Časová náročnosť: 25 min

 

Postup:

Toastovému chlebu orežeme tvrdú kôrku a rozkrojíme ho na dve pozdĺžne polovice. Polovice orezaného toastového chleba rozvaľkáme valčekom na cesto a potrieme nátierkou. Vložíme doň kúsok lososa a zatočíme. Nakoniec nátierkou natrieme i zostávajúcu časť roliek a posypeme nakrájanou pažítkou.

 

Tip: rolky môžete obaliť v korení.

 

 

3)      Francúzsky toast

 

Suroviny:

·         Svetlý toastový chlieb Penam 250 g

·         1 vajce

·         listová zelenina

·         syr eidam

·         maslo

·         petržlenová vňať

 

Časová náročnosť: 10 min

 

Postup:

Plátok toastového chleba natrieme maslom, posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou a na to dáme syr. Uzavrieme druhým toastovým chlebom a vložíme do rozohriatej rúry na niekoľko minút. Medzitým na panvičke pripravíme volské oko a položíme na zapečený toast. Dozdobíme zeleninou a podávame.

 

Tip: volské oko môžeme smažiť vo formičke, aby malo pekný okrúhly tvar.

 

 

4)       Restované šampiňóny s toastovým chlebom

 

Suroviny:

·         Tmavý toastový chlieb Penam 250 g

·         100 g čerstvých šampiňónov

·         strúčik cesnaku

·         bylinky

 

Časová náročnosť: 10 min

 

Postup:

Na panvici  orestujeme očistené a nakrájané šampiňóny. Medzitým potrieme toastový chlieb cesnakom a olivovým olejom. Restované šampiňóny dáme na toast, ozdobíme čerstvými bylinkami a podávame.

 

Tip: toastový chlieb môžeme opiecť.

 

 

5)      Toastový chlieb s jablkovým pyré a škoricou

 

 

Suroviny

·         Svetlý toastový chlieb Penam 250 g

·         jablkové pyré

·         škorica

·         2 citróny

·         vanilkový puding

·         šľahačka

 

 

Časová náročnosť:  30 minút

 

Postup:

Nakrájané a olúpané jablká podusíme v pol litri vody, rozmixujeme a pridáme cukor, šťavu z citrónov a vanilkový puding. Povaríme asi dve minúty.  Jablkovým pyré naplnené toasty posypeme škoricou a vložíme do sendvičovača. Upečené podávame so šľahačkou.

 

 

Tip: jablkové pyré môžeme nahradiť detskou výživou.

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.