Bublinky oslavujú 110 rokov
Autor(ka) : Peter
Dátum a čas : 8.5.2013 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

SodaStream je inovatívny systém na výrobu perlivých a ochutených nápojov z čerstvej pitnej vody. Intenzitu sýtenia si volíte stlačením tlačidla prostredníctvom bombičky. Osviežujúce nápoje si pripravíte podľa vašej chuti, jednoducho, pohodlne a ohľaduplne k životnému prostrediu. Prináša ekologickú a zábavnú alternatívu k perlivej vode a ochuteným nápojom bežne predávaným v plastových fľašiach alebo plechovkách.

SodaStream je inovatívny systém na výrobu perlivých a ochutených nápojov z čerstvej pitnej vody. Intenzitu sýtenia si volíte stlačením tlačidla prostredníctvom bombičky. Osviežujúce nápoje si pripravíte podľa vašej chuti, jednoducho, pohodlne a ohľaduplne k životnému prostrediu. Prináša ekologickú a zábavnú alternatívu k perlivej vode a ochuteným nápojom bežne predávaným v plastových fľašiach alebo plechovkách.

 

Desaťročiami preverený systém ponúka spoľahlivosť, originalitu a inovatívne technológie.  

 

Spoločnosť SodaStream bola založená v roku 1903 a na trhu sa objavil aj prvý prístroj na výrobu nápojov SodaStream určený na prevzdušňovanie tekutín. „Otcom“ výrobníku bol  George Gilbey.

 

Prístroj vháňal bublinky do vody z vodovodu pomocou tlakovej bombičky s kysličníkom uhličitým a kupovali si ho najmä príslušníci vyšších tried. Svoje miesto si našiel aj v  kráľovskej domácnosti. Toto obrovské zariadenie vyrobilo tri decilitre sódy s použitím bombičky s váhou cca 12 kg.

 

20. roky minulého storočia – prístroj Vantas

Na trh prišiel prístroj Vantas (známy aj ako Soda Fountain – fontána na sódu) a majiteľom obchodov, reštaurácií a penziónov umožnil pripravovať sódu a predávať ju zákazníkom po jednej penny za pohár. Firma SodaStream predstavila svoje prvé ochutené koncentráty, napríklad čerešňovo-jablkovú či zázvorovú príchuť. Vylepšená verzia prístroja Vantas mala aj chladničku, aby bolo možné používať ľadovo studenú vodu.

 

1955 – prvý prístroj na výrobu sódy do domácností

SodaStream ako prvá na svete ponúkla "SodaStream Popular Outfit" – populárne zariadenie na domácu výrobu ochutených perlivých nápojov. Vyrábal sódu v štvrťlitrovej fľaši pomocou bombičky s váhou 1,8 kg. V päťdesiatych rokoch minulého storočia mali zákazníci k dispozícii štrnásť druhov ochutených sirupov, z toho dva bez cukru. Sirupy s umelým sladidlom (pomarančový alebo citrónový) boli obľúbené u diabetikov a v diétnom stravovaní.

 

1973 – nové práva, nové prístroje a nový hromadný predaj

Práva na výrobu zariadení na výrobu domácej sódy (Home Carbonation Systems) kúpila skupina podnikateľov a začali podnikať v meste Peterborough vo Veľkej Británii. Zameriavali sa na vytvorenie nového typu zariadení SodaStream vhodného na hromadný predaj a na vytvorenie nového segmentu pre "trh s nealkoholickými nápojmi pre domácnosť".

V rámci vývoja zariadení vyrábali novú bombičku s váhou 300 gramov.

 

1986 – nová koncepcia: prístroj na výrobu sódy typu Solo (Solo Machine Drinks Maker)

Na trhu bola dostupná nová koncepcia – prístroj na výrobu sódy, ktorý nepotreboval fľašu. Do prístroja sa zhora nalial pohár vody, do ktorej sa vháňalo požadované množstvo kysličníka uhličitého. Čerstvá sóda sa napustila do pohára postaveného pod prístrojom.

 

1998 – nový typ fľaše "Helter Skelter" a začiatok predaja prístroja na prípravu nápojov typu Jet (Jet Drinks Maker)

Firma SodaStream priniesla zákazníkom výrazne odlišný typ fľaše s názvom "Helter Skelter" umožňujúci zvýraznenie používaných sirupov, ako aj jemne perlivých a perlivých nápojov. Začína sa predávať prístroj na prípravu nápojov JET s klasickým tvarom v čiernom alebo bielom prevedení.

 

2001 – začiatok predaja prístroja typu Design (Design Drinks Maker)

Prístroj s pôvodným názvom Evolution slúžil na domácu prípravu perlivých nápojov. Disponoval príťažlivými a modernými tvarmi.

 

2008 – prístroj na výrobu nápojov typu Genesis a cena Red Dot za dizajn

Prístroj na výrobu nápojov Genesis patrí k najnovším výrobkom moderného a jednoduchého tvaru, ktorý pôsobí príťažlivo v každej kuchyni. Prístroj Pure získal cenu Red Dot za dizajn.

 

2011 – inovácia výrobkov

SodaStream uvádza na trh "Sparkling Naturals" –  sériu obľúbených čisto prírodných príchutí bez konzervačných látok a umelých prísad, napríklad kola, cvikla a zázvorové pivo. Začína sa predávať bio fľaša na sirup rozkladajúca sa oveľa rýchlejšie ako bežný plast. 

 

2012 – nový dizajn a revolúcia  

SodaStream Source navrhnutý svetoznámym dizajnérom Yvesom Béharom vyjadruje jednoduchú efektívnosť a zároveň tvorí silný dizajnový prvok v kuchyni. Predstavuje systém, ktorý nádherne vyzerá a výborne funguje. Nová generáciu prístrojov na výrobu perlivých nápojov Revolution ponúka nové funkcie a dizajn. Práve tieto atribúty posúvajú domácu prípravu sódy ku generácii prístrojov 21. storočia. Disponuje elektrickým napájaním a dotykový panel umožňuje nastavenie intenzity sýtenia v štyroch úrovniach.

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.