HYZA HYDINOVÉ DOBROTY Z GRILU
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 10.5.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

HYZA ponúka aj v tejto grilovacej sezóne novinky, ktoré budú zaručene všetkým chutiť a pritom ich pripravíme bez námahy. Gril klobásky, safaládky či marinované kuracie diely stačí rozbaliť a grilovať alebo opekať. Ak si chceme pripraviť vlastnú marinádu, môžeme použiť čerstvé HYZA kuracie stehná, krídelká či kuracie rezne.

HYZA ponúka aj v tejto grilovacej sezóne novinky, ktoré budú zaručene všetkým chutiť a pritom ich pripravíme bez námahy. Gril klobásky, safaládky či marinované kuracie diely stačí rozbaliť a grilovať alebo opekať. Ak si chceme pripraviť vlastnú marinádu, môžeme použiť čerstvé HYZA kuracie stehná, krídelká či kuracie rezne.

 

 

KLOBASKOVÝ ŠPÍZ

HYZA Gril klobásky a safaládky – nakrájame na menšie kúsky a striedavo napichneme na špajdle, ktoré  sme namočili na hodinku vo vode, aby na grile nehoreli. Klobásky opečieme z oboch strán za pár minút. Podávame so zeleninovým šalátom alebo s horčicou či rôznymi dipmi. Medzi klobásky môžeme tiež napichnúť zeleninu alebo šampiňóny.

Čas grilovania: 6 – 8 minút z oboch strán

 

 

GRILOVANÉ KURACIE STEAKY

4 ks HYZA kuracie rezne alebo vykostené stehná

Marináda: 250 ml jablčný ocot, 30 ml olivový olej, 30 ml worcestrová omáčka,10g mleté chilli, 5 g mletá paprika, 5 kvapiek tabasco, soľ, korenie,  bylinky podľa chuti ( citrónový tymian).

V mise zmiešame všetky ingrediencie  na marinádu  a naložíme do nej kúsky  HYZA kurčaťa . Uložíme do chladničky  a necháme 4 hodiny marinovať. Potom mäso necháme odkvapkať od marinády a počas grilovania potierame marinádou.

Čas grilovania: 10-15 minút z oboch strán

Extra tip: ako prílohu môžeme podávať grilované bataty (sladké zemiaky), ktoré nakrájame na 2 cm krúžky a uvaríme. Potom ich natrieme rozpusteným maslom zmiešaným s trstinovým cukrom a škoricou a grilujeme 10 minút z oboch strán.

 

 

KURACIE PRSIA S MEDOVOU GLAZÚROU

4 ks HYZA  kuracie rezne

Marináda: 120g  medu, 60 ml  suché sherry,15g  maslo, morská soľ, šťava z 1 citrónu

Do kastrólika dáme med, sherry a maslo. Zahrievame na strednom plameni, kým sa maslo nerozpustí. Vymiešame na hladkú zmes, pridáme soľ a citrónovú šťavu. Necháme vychladnúť. Prsia naložíme do pripravenej marinády  a dáme do chladničky na 2 - 6 hodín. Pred grilovaním mäso  vyberieme z chladničky a necháme 30 minút pri izbovej teplote.

Čas grilovania:  5 minút na priamom strednom žiare a potom pod zavretým krytom asi 15 minút. 

 

CHRUMKAVÉ HYZA GRIL KURČA

Voňavé a chrumkavé kurča so zmesou starostlivo vybraných byliniek a korenín pripravíme veľmi jednoducho – stačí ho rozbaliť a položiť na gril alebo upiecť v rúre. Počas pečenia ho môžeme potierať maslom alebo pivom, aby bolo šťavnaté.  Najvhodnejšie je grilovať ho na grilovacej miske a spočiatku ho trošku podliať vodou.

Čas grilovania: 90 – 120 minút v uzavretom grile

 

 

 

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.