Domáci jahodový džem
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 13.5.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Jahody krátko umyjeme a necháme uschnúť na sitku, otrháme stopky a lístky.

Potrebujeme:

·         1 kg jahôd (malých až stredne veľkých)

·         800 g Korunný BIO cukor kryštálový

·         1 pektogel

·         0,1 l vody

·         citrónový likér

Ako na to:

Jahody krátko umyjeme a necháme uschnúť na sitku, otrháme stopky a lístky. Potom ich zmiešame s Korunným BIO CUKROM kryštálovým, pektogelom, pridáme vodu a pár kvapiek citrónového likéru (nesmie sa prekryť lahodná chuť ovocia, takže skutočne len pár kvapiek). Všetko privedieme k varu a sprudka varíme 4-8 minút. Ešte za horúca plníme do pohárov. Pozor! Jahody sa nesmú úplne rozpadnúť!



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.