Pikantné grilovacie čatní |
||
Autor(ka) : Zuzana Dátum a čas : 14.5.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Zeleninu očistíme a jablká umyjeme. Cibuľu a cesnak nasekáme najemno. Jablká nakrájame aj so šupkou na kúsky, orechy nasekáme. | ||
Potrebujeme: · 2 jablká · 1 lyžička soli · 1 hrsť hrozienok · 2 cibule · čerstvo mleté čierne korenie · 1 vrchovatá lyžica Korunného BIO cukru kryštálového · 1 hrsť vlašských orechov · 1 naložená feferónka · 1 lyžica oleja · 2 lyžice sladkého kečupu · 1/2 lyžičky mletej škorice · 5 strúčikov cesnaku Ako na to: Zeleninu očistíme a jablká umyjeme. Cibuľu a cesnak nasekáme najemno. Jablká nakrájame aj so šupkou na kúsky, orechy nasekáme. Na oleji rozpustíme Korunný BIO cukor kryštálový, hneď pridáme cibuľu a opražíme ju dosklovita. Potom pridáme ostatné suroviny - kúsky jabĺk, hrozienka, škoricu, čerstvo mleté čierne korenie, soľ, posekané orechy a najemno nasekanú nakladanú feferónku. Za občasného miešania dusíme pod pokrievkou na miernom ohni. Keď zmes získa kašovitú konzistenciu, pridáme cesnak a ešte 5 minút povaríme. Nakoniec pridáme 2 lyžice sladkého kečupu, zamiešame a necháme pod pokrievkou dôjsť mimo platňu. Pikantné grilovacie čatní možno podávať teplé aj studené. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |