Pikantné grilovacie čatní
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 14.5.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Zeleninu očistíme a jablká umyjeme. Cibuľu a cesnak nasekáme najemno. Jablká nakrájame aj so šupkou na kúsky, orechy nasekáme.

Potrebujeme:

·         2 jablká

·         1 lyžička soli

·         1 hrsť hrozienok

·         2 cibule

·         čerstvo mleté čierne korenie

·         1 vrchovatá lyžica Korunného BIO cukru kryštálového

·         1 hrsť vlašských orechov

·         1 naložená feferónka

·         1 lyžica oleja

·         2 lyžice sladkého kečupu

·         1/2 lyžičky mletej škorice

·         5 strúčikov cesnaku

Ako na to:

Zeleninu očistíme a jablká umyjeme. Cibuľu a cesnak nasekáme najemno. Jablká nakrájame aj so šupkou na kúsky, orechy nasekáme. Na oleji rozpustíme Korunný BIO cukor kryštálový, hneď pridáme cibuľu a opražíme ju dosklovita. Potom pridáme ostatné suroviny - kúsky jabĺk, hrozienka, škoricu, čerstvo mleté čierne korenie, soľ, posekané orechy a najemno nasekanú nakladanú feferónku. Za občasného miešania dusíme pod pokrievkou na miernom ohni. Keď zmes získa kašovitú konzistenciu, pridáme cesnak a ešte 5 minút povaríme. Nakoniec pridáme 2 lyžice sladkého kečupu, zamiešame a necháme pod pokrievkou dôjsť mimo platňu. Pikantné grilovacie čatní možno podávať teplé aj studené.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.