Kto oblieka slávne ženy?
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 13.12.2000 12:12
Kategória : Osobnosti
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Calvin Klein je preslávený ako maximálny majster minimalizmu. Odkedy odštartoval debutujúcu kolekciu (vo veku 25), sa nám neustále predvádza a šokuje svet kontroverznými reklamnými kampaňami. Medzitým si vybudoval multi-milionovú dolárovú ríšu.



CALVIN KLEIN

Calvin Klein je preslávený ako maximálny majster minimalizmu. Odkedy odštartoval debutujúcu kolekciu (vo veku 25), sa nám neustále predvádza a šokuje svet kontroverznými reklamnými kampaňami. Medzitým si vybudoval multi-milionovú dolárovú ríšu.
Na začiatku jeho kariéry stála jeho elegantná a múdra matka, ktorá určila jeho ďalší osud tým, že malého Calvina brávala na pravidelné výlety k dizajnérom a hrala veľmi dôležitú úlohu pri tvarovaní jeho zmyslu pre krásu s ohľadom na vek, v ktorom žijeme.
Nebola to však iba ona.
Najväčší vplyv na jeho kariéru mala aj tak babička-krajčírka, ktorá ho naučila ako sa používa šijací stroj. Po skončení štúdia na New Yorskom Módnom Technickom Inštitúte, začal svoje učňovské roky na Siedmej Avenue v dome kabátov a oblekov. Ambiciózny mladý dizajnér po dni strávenom strihaním oblekov, ešte do noci pracoval na vlastnom portfóliu. V 1968 vytvoril tím s priateľom z detstva Barrym Schwartzom a odštartoval vlastnú spoločnosť, Calvin Klein Ltd.
Zo začiatku nežali veľké úspechy. Klein si však veril. Prvý zlom nastal, keď prezentoval svoje modely vice prezidentom firmy Bonwit Teller (jeden z najsebavedomejších obchodníkov v New Yorku). cKlein bol pozvaný predstaviť svoju kolekciu prezidentovi a tak sa vybral cez celý Manhattan tlačiac šaty na posuvnom vešiaku, aby sa mu náhodou nepokrčili.
Nadšený Calvinovým uhľadeným minimalistickým štýlom si ihneď objednal oblečenie v hodnote $ 50 000 (úžasná cena keď zoberieme do úvahy, že Klein bol ešte stále neznámy).Po tomto úspechu, prišiel ďalší. cK v 1973 navyše vyhral ako najmladší dizajnér prestížnu American Coty Award. Kleinove "luxusné športové oblečenie" a módna filozofia, že „Je dôležité nezamieňať jednoduchosť s nezaujímavosťou!" - mali obrovský dopad na svetové módne móla.

Medzitým jeho génius spôsoboval pobúrenie v reklamnom svete. Kleinova kontroverzná kampaň - Lolita - ktorú predstavovala super vychudnutá, bledá Kate Mossová, nahá, len tak pohodená na pohovke a pubescentná Brook Shieldsová deklarujúca, že „nič sa nezmestí medzi mňa a môj Kalvinizmus!" - rozhorčila americkú morálnu väčšinu, ktorá však napokon katapultovala pred Kleinovými džínsami a parfémami. Obsession (1985), Eternity (1988), a prvá univerzálna vôňa - cK one (1994). Potom sa hrnuli k nemu mnohé známe tváre. Nie všetci mu zostali verní, ale pár najvernejších ho neopúšťa, patria medzi nich Gwyneth Paltrowová, Julia Robertsová, Helen Huntová, Sandra Bullocková...
Môžete sa k nim pridať.





©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.