Vo víne nie je len pravda, ale aj umenie...
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 30.5.2013 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Spoločnosť Vitis Pezinok už tretí rok prináša milovníkom vína a umenia edíciu vín Vitis Galéria s novými etiketami. Umenie je s vínom úzko späté, Vitis Pezinok preto prepojil svoju lásku k vínu a k umeniu práve cestou podpory mladých umelcov a každoročne usporadúva súťaž pre talentovaných výtvarníkov. Víťazné diela sa aj tento rok objavia na etiketách bielych, červených a ružových vín radu Vitis Galéria.

Spoločnosť Vitis Pezinok už tretí rok prináša milovníkom vína a umenia edíciu vín Vitis Galéria s novými etiketami. Umenie je s vínom úzko späté, Vitis Pezinok preto prepojil svoju lásku k vínu a k umeniu práve cestou podpory mladých umelcov a každoročne usporadúva súťaž pre talentovaných výtvarníkov. Víťazné diela sa aj tento rok objavia na etiketách bielych, červených a ružových vín radu Vitis Galéria.

 

 Umenie je nám veľmi blízke a podporujeme ho ako také, stalo sa už tradíciou, že organizujeme súťaž pre mladých talentovaných výtvarníkov. Ide o jedinečný projekt, na ktorom aktívne spolupracujeme s Vysokou školou výtvarných umení v Bratislave a Slovenskou Národnou Galériou“, hovorí Ing. Miroslav Tkáč, riaditeľ spoločnosti Hubert J.E. pre obchod a marketing. Tento rok bola nosnou témou pre vytváranie motívov „interpretácia diela alebo časti diela umelca, ktorý v minulosti spracoval tému vína“. Spolu sa do súťaže prihlásilo dvadsaťsedem diel od sedemnástich mladých umelcov. Komisia z nich vybrala diela troch talentovaných autorov, Mgr. art. Ladislava Plevu, Mgr. art. Milana Rubického a Mgr. art. Vladimíry Bahnovej. „Jednotlivé obrazy na troch etiketách výstižne charakterizujú príslušné víno farebnosťou. Esteticky harmonizujúce, námetovo síce rôznorodé, ale dokonale vyvážené,“ hovorí Mgr. art. Dávid Čársky, kurátor výstavy a pochvaľuje si aj úroveň a kvalitu jednotlivých prác. Víťazné diela zdobia etikety vín z radu Vitis Galéria. Vďaka tomu získavajú vína aj umeleckú a zberateľskú hodnotu.

 

 

Müller Thurgau – akostné odrodové víno

 

Hrdý zástupca bielych vín Müller Thurgau sa vyznačuje jemne korenistým muškátovým buketom, ktorý sa snúbi s nižším obsahom kyselín a jemnou žltozelenou farbou. Lahodná chuť a sviežosť dominujú už v mladých vínach. Spríjemní chvíle pohody každého milovníka vína. Podáva sa najmä k pečenej a grilovanej hydine a zeleninovým šalátom.

 

Etiketu vína zdobí dielo Mgr. art. Ladislava Plevu Impresia (Monet). Impresionistickým štýlom a farebným prevedením podčiarkuje jemnosť a sviežosť tohto vína.

 

 

Svätovavrinecké  – akostné odrodové víno

 

Vychutnajte si víno tmavočervenej až rubínovej farby. Vôňa sušených sliviek a horkej čokolády s jemnými kyselinami a trieslovinami vyvoláva príjemnú zamatovú chuť. Odporúčame podávať napr. k pokrmom z hovädzieho mäsa alebo ku grilovanej hydine.

 

Etiketa Frankovky modrej je tiež umeleckým dielom –  krášli ju Zátišie (Cézanne) od Mgr. art. Milana Rubického, ktoré v nás nutne vyvoláva asociácie s príjemným jedlom a pitím.

 

 

Frankovka modrá rosé – akostné odrodové víno

 

Toto ružové víno s nádychom nežnosti poteší milovníkov tohto nápoja nielen svojou očarujúcou farbou, ale aj sviežou chuťou a príjemnou vôňou. Víno má charakteristický odrodový buket po zrelom ovocí a jemnú čokoládovo-škoricovú vôňu. Nižšie kyseliny tvoria dokonale harmonické víno granátovej až tmavorubínovej farby. Výborne sa hodí k jedlám  z diviny, k syrom a k čokoláde.

 

Na etikete Frankovky modrej rosé nájdete dielo autorky Mgr. art. Vladimíry Bahnovej - Fruit (Mucha). Secesná maľba dodáva ružovému vínu ženskosť a hravosť.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.