Ušľachtilé koňaky už nepatria len do rúk znalcov. Stále častejšie oslovujú mladú generáciu, ktorá sa nebráni experimentom a objavovaniu nových rozmerov harmonickej chuti prémiových destilátov.
Pôvodne sa koňak servíroval vždy čistý alebo s troškou ľadu, aby sa nenarušila jeho chuť. Barmani aj konzumenti však objavili, že koňak Rémy Martin je natoľko charakteristický, že sa výborne hodí na miešanie rafinovaných kokteilov, v ktorých sa snúbi vyzretá chuť koňaku so sviežou chuťou čerstvého ovocia a ďalších prísad bez toho, aby zanikla jeho chuť. Tak vznikajú rozmanité Rémy Martin kokteily, ktoré umožňujú vychutnať si nezvyčajné chute a prekvapujúce kombinácie. Každý nový miešaný drink Rémy Martin je niečím zaujímavý a originálny, preto sa pripravuje na špeciálne slávnostné príležitosti.
K nim patrí aj tohtoročný Filmový festival v Cannes, na ktorom si mohli hviezdy strieborného plátna vychutnať kokteil Rémy Soolong špeciálne pripravený pre túto príležitosť. Predstavuje originálnu kombináciu vyzretej chuti a silnej arómy koňaku Rémy Martin VSOP s osviežujúcou chuťou šťavy z grepu a citróna. Rafinovanosť kokteilu podčiarkne špecifická horkastá chuť Benedictine a aróma Bitter Peychauds s kvetinovým nádychom.
Ingrediencie na prípravu Rémy Soolong:
· 3 cl koňaku Rémy Martin VSOP
· 1 cl čajového sirupu Milky Soolong
· 1,5 cl šťavy z grepu; 1 cl citrónovej šťavy
· 1 cl Benedictine
· 3 dieliky Bitter Peychauds
Návod na prípravu:
1. Všetky ingrediencie (okrem Bitter Peychauds) vložíme do šejkra a dôkladne pretrepeme.
2. Obsah scedíme cez sitko do pohárov s ľadom.
3. Pokryjeme rozdrveným ľadom, doplníme 3 dielikmi Bitter Peychauds, ozdobíme kolieskom grepu a ihneď podávame.