Ako si vlastnými rukami vylepšiť domácnosť?
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 26.6.2013 00:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Denne sa zbavujeme nepotrebného materiálu, poškodeného nábytku alebo ne-funkčných vecí z domácnosti. Pritom je len otázkou kreativity a 15 minút, aby sme im vdýchli nový život. Zo starých kartónov luster, z použitých pneumatík štýlová taburetka, z pokazenej stolnej lampy kvetináč. To všetko rýchlo, jednoducho a vlastnými rukami!

Denne sa zbavujeme nepotrebného materiálu, poškodeného nábytku alebo nefunkčných vecí z domácnosti. Pritom je len otázkou kreativity a 15 minút, aby sme im vdýchli nový život. Zo starých kartónov luster, z použitých pneumatík štýlová taburetka, z pokazenej stolnej lampy kvetináč. To všetko rýchlo, jednoducho a vlastnými rukami!

V minulosti bolo úplne bežné, že si ľudia spravili základné opravy svojpomocne. S nástupom hektickej modernej doby však akosi nestíhame a opravy v domácnosti posúvame na robotníkov a hodinových manželov. Mnohí sa navyše boja pustiť aj do základných opráv v domácnosti s tým, že to nezvládnu. Zvládnuť malé opravy v domácnosti však vôbec nie je zložité. Rovnako, ako nie je náročné spraviť si vlastnoručne vyrobené dekorácie z už použitých materiálov. Nepotrebujete na to dokonca ani kladivo a klince.

V západnej Európe je DIY segment veľmi populárny a stáva sa štýlovým trendom. Pomaly dokonca prerastá v aktívny životný štýl populárny tak medzi mladými ako aj staršími. Na Slovensko preniká tento trend pomalšie, avšak už dnes môžeme nájsť aktívne komunity ľudí, ktorí sa mu venujú. Výhody sú nesporné. Úspora peňazí, sebestačnosť a šetrný prístup k prírode a okoliu. Namiesto toho, aby ste si zavolali domov drahého opravára, alebo použitú vec vyhodili, môžete ušetriť peniaze a vdýchnuť veciam druhý život. Lacnejšie, ekologickejšie a s pocitom dobre vykonanej práce.

Tento trend sa rozhodla podporiť aj spoločnosť Henkel, ktorá má vo svojom portfóliu množstvo lepidiel a tmelov vhodných práve na domáce majstrovanie. „Myslíme si, že drobné opravy v domácnosti ako aj kreatívne využitie použitých materiálov zvládne s našimi produktmi každý. Práve preto vidíme v tomto segmente veľkú budúcnosť. Ľudia môžu šetriť peniaze, čas a ešte aj ochrániť životné prostredie. Ako bonus navyše získajú dobrý pocit z toho, že si veci opravili, či vyrobili vlastnoručne,“ vysvetľuje Jiří Doležal, riaditeľ divízie Lepidlá a Technológie spoločnosti Henkel Slovensko. Práve vďaka snahe podporiť tento životný štýl založila spoločnosť Henkel Slovenko novú Facebookovú stránku s názvom Vlastnými rukami. Tá má ľudí inšpirovať a priblížiť im majstrovanie v domácnosti.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.