Bravčová panenka na cuketovo-šafránovom rizote |
||
Autor(ka) : Janka Dátum a čas : 29.6.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
10 porcií | ||
10 porcií Bravčová panenka 1,5 kg Prerastaná slanina 200 g Soľ Korenie Bravčovú panenku odblaníme, nakrájame na samostatné steaky, ochutíme soľou, korením a obalíme plátkami slaniny. Prudko opečieme z oboch strán. Dopekáme v rúre na 80°C, 30 minút. Rizoto: Arborio ryža 400 g Olivový olej 0,5 dcl Cibuľa 2 ks Biele víno 4 dcl Cuketa 1 ks Maslo 100 g Vývar 1L Šafrán Soľ Korenie Citrónová šťava Na olivovom oleji opečieme nadrobno pokrájanú cibuľu, potom pridáme ryžu, ktorú ešte krátko opečieme, zalejeme bielym vínom a za stáleho miešania varíme, kým sa víno nevyvarí. Postupne dolievame vývar, v ktorom sme si rozpustili šafrán a varíme ďalších 10 minút. Na záver pridáme postrúhanú cuketu, ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou a varíme do potrebnej hustoty. Keď rizoto dovaríme, zamiešame ešte maslo. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |