Bravčová panenka na cuketovo-šafránovom rizote
Autor(ka) : Janka
Dátum a čas : 29.6.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

10 porcií

10 porcií

Bravčová panenka        1,5 kg

Prerastaná slanina        200 g

Soľ

Korenie

 

Bravčovú panenku odblaníme, nakrájame na samostatné steaky, ochutíme soľou, korením a obalíme plátkami slaniny. Prudko opečieme z oboch strán. Dopekáme v rúre na 80°C, 30 minút.

 

Rizoto:

Arborio ryža   400 g

Olivový olej   0,5 dcl

Cibuľa  2 ks

Biele víno  4 dcl

Cuketa   1 ks

Maslo   100 g

Vývar   1L

Šafrán

Soľ

Korenie

Citrónová šťava

 

Na olivovom oleji opečieme nadrobno pokrájanú cibuľu, potom pridáme ryžu, ktorú ešte krátko opečieme, zalejeme bielym vínom a za stáleho miešania varíme, kým sa víno nevyvarí.

Postupne dolievame vývar, v ktorom sme si rozpustili šafrán a varíme ďalších 10 minút.

Na záver pridáme postrúhanú cuketu, ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou a varíme do potrebnej hustoty. Keď rizoto dovaríme, zamiešame ešte maslo.

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.