Obrátený broskyňový koláč
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 26.7.2013 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Preosejte múku do misy. Primiešajte tuk Hera, cukor, soľ a žĺtok. Vypracujte cesto. Keď je vláčne, vytvarujte studenými rukami guľu, zabaľte ju do fólie a vložte na 30 minút do chladničky.

Ingrediencie:

Na cesto:

150 g hladkej múky + múka na pomúčenie

75 g rastlinnej tukovej nátierky Hera izbovej teploty

50 g cukru

1 žĺtok

 

Na náplň:

čerstvé broskyne, prípadne 1velká plechovka broskýň (cca 820 g)

30 g rozpustnej rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť

30 g kryštálového cukru

50 g nahrubo posekaných pistácií

 

Postup:

Predhrejte rúru na 200° C.

 

Preosejte múku do misy. Primiešajte  tuk Hera, cukor, soľ a žĺtok. Vypracujte cesto. Keď je vláčne, vytvarujte studenými rukami guľu, zabaľte ju do fólie a vložte na 30 minút do chladničky.

 

Umyte, osušte broskyne a nakrájajte ich na štvrtiny. Potrite papier na pečenie vo forme na pečenie tukom Hera maslová príchuť a posypte cukrom a orieškami. Na vrstvu rovnomerne rozložte broskyne.

 

Cesto vyvaľkajte na pomúčenej ploche  do kruhu s priemerom 20 cm. Odstráňte prebytočnú múku  a položte cesto na broskyne. Okraje cesta mierne stlačte dole.

 

Pečte koláč dozlatista v predhriatej rúre 25 – 30 minút.

 

Po upečení položte na formu veľký tanier, pevne ho prichyťte a veľmi rýchlo obráťte. Odoberte formu a odstráňte papier. Koláč rozkrojte na 8 častí.

 

Variant:

Pred pečením pokvapkajte broskyne pár kvapkami citrónovej alebo pomarančovej šťavy.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.