Kurz dokonalej manželky ....
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 17.1.2001 11:43
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Dokonalá manželka vie, že nie každý vzťah musí vyjsť. Aj keď začiatok môže byť skutočne krásny a sľubný. Zabudnite na čajové lístky, nenavštevujte kartárky ani veštkyne. Najpresnejšia predpoveď vývoja vášho budúceho vzťahu je vo vás. Presnejšie, dá zistiť z toho, ako sa fyzicky cítite.



Vzťah a zdravie

Dokonalá manželka vie, že nie každý vzťah musí vyjsť. Aj keď začiatok môže byť skutočne krásny a sľubný. Zabudnite na čajové lístky, nenavštevujte kartárky ani veštkyne. Najpresnejšia predpoveď vývoja vášho budúceho vzťahu je vo vás. Presnejšie, dá zistiť z toho, ako sa fyzicky cítite.
Každý pár sa háda. Pre niektoré manželstvá sú búrky prirodzenou súčasťou spolužitia. Pre iných, sú hádky začiatkom klesajúcej špirály, ktorá sa končí na nule. Podľa čoho odhadnete, či ide o vážne nedorozumenia alebo ladenie pováh a či teda je hádka prospešná vzťahu alebo ho zabíja? Jednoducho sa spýtajte samy seba, ako sa cítite. Fyzicky, nie psychicky. Určité fyzické symptómy vám ukážu, či budete spolu aj o 10 rokov. Kľúčom k tajomstvu sú fyzické reakcie na stres.
Psychológovia z Kalifornskej univerzity zistili, že ženy a muži reagujú rozdielne na konflikty
vo vzťahu. Kým ženský krvný tlak počas hádky dramaticky stúpa, mužský zostáva
takmer nepohnutý. Ženy v nepohodlnom vzťahu majú rýchlejší tep ako ich partneri.
Meranie pulzu počas hádky, môže byť jasným ukazovateľom efektívnosti vášho vzťahu.
Čím rýchlejšie vám srdce bije, tým horšia je budúcnosť spolužitia. Čím pokojnejší je váš tep pri temperamentnej výmene názorov, spojenej so slovnou agresivitou, tým priaznivejšia je prognóza pre vývoj vášho spolužitia.
Ale krvný tlak a srdcový pulz nie sú jednými indikátormi. Dr. Janice Kiecolt-Glaserová merala stresové hormóny vylučované do tela počas rozhovoru o vzájomnom vzťahu. Kým stupeň mužského hormónu zostával na rovnakých hodnotách, ženské telo vylučovalo kortizol, kedykoľvek sa hovorilo o problémoch.
Keďže kortizol spomaľuje uzdravovanie a oslabuje imunitný systém, ponúka sa nám vysvetlenie pre časté ženské “slabosti”, ako sú bolesti hlavy, nespavosť, zlé hojenie rán, kožné ochorenia, zlá nálada.
Samozrejme, že tieto symptómy sa vyskytujú aj vtedy, keď ste vystresované z nejakého iného dôvodu, ale ak sa zhodujú s časom stráveným s vaším partnerom, môže z vás nedobrý vzťah, doslovne, urobiť chorú osobu.
Realitou je, že ani napriek častým nedorozumeniam nedokáže veľa žien pochopiť, alebo skôr nechce akceptovať, že vzťah nefunguje. Často si túto pravdu nepripúšťajú z ekonomických alebo spoločenských dôvodov. Nevedia, ako by sa bez muža pretĺkali, samy s deťmi, alebo sa boja rozchodu s celou jeho rodinou.
Priznajme sa, že u nás reálne existuje diskriminácia žien a heslo slovenských dedín: “Nemáš muža, nemáš pravdu”, často funguje. Navyše dlhodobý záťažový vzťah znižuje sebavedomie žien.
Častým dôsledkom je prejedanie sa, nedostatok pohybu / dávajú radšej prednosť televíznym seriálom, aby zabudli na svoje problémy/ , zanedbávanie svojho imidžu. Tým samozrejme vzniká začarovaný kruh, z ktorého niet úniku.
Výsledky výskumu teda jasne ukazujú, že fyzické zdravie je barometrom sily a kvality nášho vzťahu.
Chce to naozaj obrovskú dávku odvahy, najmä v dnešných neistých časoch, opustiť partnera. Hlas vášho tela, by ste však nemali zanedbávať.
Vzdať sa nešťastného vzťahu, je skvelý darček pre vlastné zdravie. Na tom stavajte svoje rozhodnutie.




©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.